Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2002

Γενικές οδηγίες για διαιτολογική αντιμετώπιση του σακχαρώδους διαβήτη

Η διατροφή θεωρείται το πιο βασικό στοιχείο στην αντιμετώπιση του σακχαρώδους διαβήτη, γιατί αυτά που παίζουν τον πρωταρχικό ρόλο στην εξισορρόπηση του είναι η διατήρηση του βάρους του ασθενή σε χαμηλά επίπεδα και η σωστή ποιότητα των διατροφικών του συνηθειών.

Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2002

Ψωμί

Το ψωμί το παίρνουμε από το άλευρο του μαλακού σιταριού με μια διαδικασία μερικής φυσικο-χημικής μεταβολής, η οποία προκαλείται από μικροοργανισμούς.

Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2002

Ξύδι

Το παγωμένο ξύδι ανακουφίζει από τα εγκαύματα.

Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2002

Αυγό: Πλούσιο σε θρεπτικές ουσίες

Το αυγό είναι πολύτιμο τρόφιμο και φθηνό. Είναι η πλουσιότερη σε θρεπτικές ουσίες τροφή.

Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2002

Ισχαιμική καρδιοπάθεια και δίαιτα

Το περίεργο όμως είναι ότι ενώ μετά από κάθε πτώση ενός αεροπλάνου και τον θάνατο μερικών δεκάδων ή εκατοντάδων ατόμων ακολουθεί μία έντονη προβολή του ατυχήματος τόσο από τον γραπτό όσο και τον ηλεκτρονικό τύπο, δημιουργείται ένα διεθνές κλίμα πένθους και συστήνονται αμέσως επιτροπές που διερευνούν τα αίτια του ατυχήματος για τα πολλαπλάσια άτομα που χάνονται καθημερινά από την ισχαιμική καρδιοπάθεια ο θόρυβος είναι κατά πολύ μικρότερος διότι θεωρείται πλέον μία καθημερινή πραγματικότητα με την οποία οι κοινωνίες έχουν εξοικειωθεί και την ανέχονται.

Τρίτη, 04 Ιουνίου 2002

Θαλασσινά

Στα ψάρια τα μεγάλα και ιδιαίτερα σε μεγάλη ηλικία υπάρχουν μεγάλες συγκεντρώσεις υδραργύρου, συγκεκριμένα στο κεφάλι του ψαριού!

Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2002

Μπύρα

Η μπύρα είναι ποτό το οποίο παρασκευάζεται από ζύμωση της βύνης του κριθαριού, λυκισμού και νερού.

Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2002

Tο ελαιόλαδο προστατεύει από τον καρκίνο του παχέος εντέρου

Η κατανάλωση ελαιόλαδου φαίνεται να προστατεύει από την εκδήλωση καρκίνου του παχέος εντέρου, σύμφωνα με τη μελέτη του Michael Stoneham και της ερευνητικής ομάδας του στο Τμήμα Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, η οποία έχει δημοσιευθεί στο τεύχος Οκτωβρίου του Journal of Epidemiology and Community Health.

Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2001

Χολολιθίαση και διαιτητική αντιμετώπιση της

Επειδή υπάρχουν ακόμα πολλές απορίες σχετικά με τους μηχανισμούς που δημιουργούν τους χολόλιθους, δεν έχει βρεθεί ακόμα η ιδανική σύσταση μενού ή διαιτολογίου, ούτε ο τέλειος συνδυασμός θρεπτικών στοιχείων, που θα βοηθήσει αποτελεσματικά στην υποχώρηση αυτής της πάθησης.

Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2001

Ελαιόλαδο, μεσογειακή διατροφή & σακχαρώδης διαβήτης

Στις περισσότερες βιομηχανικές χώρες, ο επιπολασμός του σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2 έχει σταθερά ανοδική πορεία. Πέραν της γενετικής προδιάθεσης, σημαντικό ρόλο στην αιτιολόγηση αυτού του τύπου διαβήτη έχουν και εξωτερικοί παράγοντες. Κατά πρώτο λόγο, η παχυσαρκία και η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας αποτελούν σημαντικές παραμέτρους στην εμφάνιση αυτής της νόσου.