Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2010

Τηλεόραση: ′Εχθρός′ ή ′φίλος′ της διατροφής

Είναι γεγονός ότι η αδράνεια που συνοδεύει την παρακολούθηση τηλεόρασης, και κατ’ επέκταση η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας αναγνωρίζεται ως ένας από τους δύο βασικούς λόγους που οδηγούν στην παχυσαρκία.

Τετάρτη, 06 Οκτωβρίου 2010

Τρώμε όπως αισθανόμαστε;

Το 'συναισθηματικό φαγητό' είναι ίσως η πιο συνήθης αιτία, τόσο για την εκδήλωση υπερφαγίας και την εμφάνιση παχυσαρκίας, όσο και για την αποτυχημένη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Τρίτη, 17 Αυγούστου 2010

Παιδική παχυσαρκία

Θεωρείται μία από τις μάστιγες της εποχής μας για τον ανεπτυγμένο κόσμο, με υψηλά ποσοστά εμφάνισης και στην Ελλάδα.

Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2010

Καταπολεμήστε το τρίπτυχο της παχυσαρκίας

Μήπως είστε και εσείς ένας κάποιος που 'βασανίζει' συχνά τη σκέψη του με τις αιτίες που τον οδήγησαν σε κάποια παραπανίσια κιλά και αδυνατεί να βρει μια κατανοητή εξήγηση;

Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010

Ισορροπημένη διατροφή στα παιδιά

Η υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών, μέσα από τη σταδιακή τροποποίηση του καθημερινού διαιτολογίου, αποτελεί σήμερα τον μόνο ουσιαστικό και πραγματικά αποδοτικό τρόπο αντιμετώπισης, του πολυπαραγοντικού προβλήματος της παχυσαρκίας.

Πέμπτη, 06 Μαΐου 2010

Κατασκήνωση για υπέρβαρα παιδιά: μια ολοκληρωμένη παρέμβαση για τη θεραπεία της παιδικής παχυσαρκίας

Τα Ελληνόπουλα, λόγω των αυξημένων σχολικών υποχρεώσεων αλλά και λόγω ανυπαρξίας ασφαλών χώρων για παιχνίδι, έλλειψη πάρκων κλπ, περνούν πολλές ώρες της ημέρας καθισμένα.

Δευτέρα, 03 Μαΐου 2010

Η παχυσαρκία παράγοντας κινδύνου για εμφάνιση ίωσης

Η παχυσαρκία μπορεί να περιορίζει τη δυνατότητα του ανθρωπίνου σώματος να αναπτύξει ανοσία στους ιούς influenza, ειδικότερα στις δευτερεύουσες λοιμώξεις, εμποδίζοντας το ανοσολογικό σύστημα να θυμάται πώς αντιμετώπισε την πρώτη λοίμωξη, σύμφωνα με μελέτη του πανεπιστημίου της North Carolina.

Πέμπτη, 15 Απριλίου 2010

Επεμβάσεις κατά της παχυσαρκίας

Ως γνωστό, η παχυσαρκία αποτελεί γενεσιουργό αιτία δεκάδων δυσμενών καταστάσεων και προβλημάτων υγείας, όπως είναι οι υπεριλιπιδαιμίες, η λιπώδης διήθηση της ήπατος, ο διαβήτης τύπου 2, η υπέρταση, τα αναπνευστικά προβλήματα, κ.ά.

Τρίτη, 09 Μαρτίου 2010

Αιτίες παιδικής παχυσαρκίας

Η αντιμετώπιση της παχυσαρκίας στην παιδική ηλικία είναι πολύ δύσκολη από ότι σε έναν ενήλικα, γιατί το παιδί βρίσκεται στην ανάπτυξη.

Τρίτη, 02 Μαρτίου 2010

Πρόγραμμα MEND: Φως στο τούνελ της παιδικής παχυσαρκίας

Πλέον, οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, αφού η παιδική παχυσαρκία αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα σύγχρονα θέματα δημόσιας υγείας.