Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2024, 12:28
Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων: ‘’Προετοιμαστείτε για το απρόβλεπτο’’Η Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 7 Ιουνίου, αποτελεί μια ευκαιρία για την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα ασφάλειας τροφίμων.
Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2024, 13:32
Παγωτό: Μία απόλαυση που κρύβει κινδύνουςΤι πρέπει να προσέχετε όταν αγοράζετε παγωτό.
Τρίτη, 04 Ιουνίου 2024, 15:38
Το σκόρδο μειώνει το σάκχαρο και τη χοληστερόλη [ανασκόπηση]Ερευνητές στην Κίνα πραγματοποίησαν συστηματική επισκόπηση και μετα-ανάλυση για να εξετάσουν την επίδραση του σκόρδου στα λιπίδια και τα επίπεδα γλυκόζης των ανθρώπων.
Παρασκευή, 31 Μαΐου 2024, 14:00
Το 2ο Elia Lesvos Confest 2024 εδραιώνει τη Λέσβο στον παγκόσμιο χάρτη των διεθνών συνεδρίων για το ελαιόλαδοΤο συνέδριο αποτέλεσε μια ‘’ωδή‘’ στην ελιά και έλαβε χώρα σε ένα από τα πιο πλουτοπαραγωγικά χωριά της Λέσβου, τον Παπάδο Γέρας, στο μουσείο-Ελαιοτριβείο Βρανά.
Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024, 14:31
Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα συνδέονται με μειωμένη επιθετικότητα [μετα-ανάλυση]Η μετα-ανάλυση δείχνει ότι τα ωμέγα-3 μείωσαν την αντιδραστική επιθετικότητα, καθώς και την προληπτική.
Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024, 14:00
W. Willett: Η μεσογειακή δίαιτα μειώνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου - Ασπίδα και για το περιβάλλονΤι ανέφερε ο Αμερικανός καθηγητής Επιδημιολογίας σε χθεσινή εκδήλωση της Ακαδημίας Αθηνών.
Τρίτη, 28 Μαΐου 2024, 15:46
Υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του ΕΦΕΤ και της Περιφέρειας ΘεσσαλίαςΣκοπός, η διασφάλιση υψηλού επιπέδου προστασίας της δημόσιας υγείας και των συμφερόντων των καταναλωτών.
Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024, 15:30
Υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του ΕΦΕΤ και της Περιφέρειας Κεντρικής ΜακεδονίαςΣκοπός, η διασφάλιση υψηλού επιπέδου προστασίας της δημόσιας υγείας και των συμφερόντων των καταναλωτών.
Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024, 10:00
Μ. Χουρδάκης: Διατροφική προετοιμασία υποψηφίων για τις πανελλαδικές εξετάσειςΠρωινό, ενυδάτωση, ισορροπία, χωρίς αλλαγές στο διατροφικό πλάνο. Τι ισχύει για συμπληρώματα, καφεϊνη, ζάχαρη. Ο καθηγητής Ιατρικής Διατροφολογίας στο ΑΠΘ αναλύει στο iatronet.gr.
Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024, 16:30
Πόσο σοβαρά παίρνουμε τα μουχλιασμένα τρόφιμα [μελέτη]Οι μύκητες μούχλας παράγουν τοξίνες που διεισδύουν στα τρόφιμα στα οποία αναπτύσσονται.