Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012, 18:50

Μούμια αποκαλύπτει ότι ο καρκίνος του προστάτη έχει γενετικά αίτια

Αιγύπτια καθηγήτρια ανακοίνωσε ότι η ανακάλυψη καρκίνου του προστάτη σε μούμια ηλικίας 2.200 ετών, υποδεικνύει ότι η νόσος προκαλείται από γενετικούς και όχι περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012, 13:04

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας προλαμβάνεται

Με αφορμή την 6η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Πρόληψης για τον Καρκίνο του Τραχήλου της Μήτρας, ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου- ΑγκαλιάΖΩ ανακοινώνει τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε 7 πόλεις.

Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2011, 16:02

Καρκίνος οισοφάγου: Η παχυσαρκία συνδέεται με υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας

Οι παχύσαρκοι που υποβλήθηκαν σε εγχείρηση για την αντιμετώπιση του καρκίνου στον οισοφάγο έχουν διπλάσιες πιθανότητες να υποτροπιάσουν ή να πεθάνουν από καρκίνο σε διάστημα 5 ετών σε σύγκριση με ασθενείς φυσιολογικού βάρους, αναφέρει νέα έρευνα.

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011, 13:56

′Διατροφή και καρκίνος′

Oυσιαστική σχέση έχει η καθημερινή μας διατροφή με πολλούς τύπους καρκίνου που απασχολούν την καθημερινή ιατρική πρακτική.

Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2011, 20:09

Καρκίνος μαστού: Συνδυασμός φαρμάκων παρατείνει την επιβίωση

επέζησαν περισσότερο όταν αντιμετωπίστηκαν με συνδυασμό 2 φαρμάκων παρά μόνο με το καθένα χωριστά, ανακοίνωσαν Αμερικανοί ερευνητές.

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011, 16:18

Μεγάλη αύξηση των περιστατικών καρκίνου του στόματος

Κάπνισμα και αλκοόλ ενοχοποιούνται από τους επιστήμονες για τη μεγάλη αύξηση που παρουσιάζει, σε παγκόσμιο επίπεδο την τελευταία δεκαετία, ο στοματικός καρκίνος.

Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2011, 20:43

Καρκίνος στο μαστό: To οικογενειακό ιστορικό δεν είναι η πλήρης εικόνα

Γυναίκες δεν αντιμετωπίζουν αυτομάτως υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στο μαστό μόνο επειδή κάποιο μέλος της οικογένειας αποδείχτηκε θετικό για γονίδια που συνδέονται με τον καρκίνο στο στήθος, ανέφεραν Αμερικανοί ερευνητές.

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011, 19:56

Αυξάνονται τα περιστατικά καρκίνου του ήπατος

Αύξηση παρουσιάζει την τελευταία δεκαετία παγκόσμια αλλά και στη χώρα μας ο καρκίνος του ήπατος.

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011, 19:02

Ο καρκίνος του πνεύμονα μπορεί να οδηγήσει σε εγκεφαλικό επεισόδιο

Άνθρωποι που διαγνώστηκαν πρόσφατα με καρκίνο του πνεύμονα αντιμετωπίζουν υψηλότερο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου σε σχέση με όσους δεν έχουν καρκίνο στον πνεύμονα, αναφέρει νέα έρευνα από την Ταιβάν.

Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2011, 17:32

Συνέδριο ′Βιοεπιστήμες και καρκίνος: Από την πρόληψη στη θεραπεία′

Με προεδρεύοντα τον Dr. Πάρι Κοσμίδη, Διευθυντή της Β’ Ογκολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ, διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Συνέδριο 'Βιοεπιστήμες και καρκίνος: Από την πρόληψη στη θεραπεία'.