Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014, 12:05

Η αφαίρεση ωοθηκών αυξάνει τον κίνδυνο οστικής απώλειας

Νέα έρευνα συνδέει την αφαίρεση των ωοθηκών πριν την εμμηνόπαυση με αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου και οστικής απώλειας.

Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2013, 12:20

ΝΕΟVADIOL Gf και ΝΕΟVADIOL MAGISTRAL: Στηρίζουν την προσπάθεια του Ελληνικού Συλλόγου Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση

Η Vichy με την σειρά προϊόντων Neovadiol Gf και Νeovadiol Magistral βρίσκεται ακόμα πιο κοντά στις γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση, στηρίζοντας το πρόγραμμα του Ελληνικού Συλλόγου Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση.

Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2013, 18:37

Το περπάτημα απομακρύνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στο μαστό

Χωρίς άλλη ψυχαγωγική δραστηριότητα, το περπάτημα, μόνο, για μια ώρα καθημερινά, συνδέθηκε με χαμηλότερο κίνδυνο για καρκίνο στο μαστό, σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση.

Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013, 16:38

Η θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης μπορεί να οδηγήσει σε χολοκυστεκτομή

Στους κινδύνους της θεραπείας ορμονικής υποκατάστασης σε χάπια για τις γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση, περιλαμβάνεται η εγχείρηση για χολολιθίαση, αναφέρει μεγάλη γαλλική έρευνα.

Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013, 17:50

Floja: Νέο προϊόν για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης

Η γνωστή Ιταλική φαρμακευτική εταιρεία Italfarmaco (ITF Hellas A.E.), παρουσιάζει στην Ελλάδα το Floja, ανακοινώνοντας την κυκλοφορία του νέου προϊόντος Floja και στην Ελλάδα από τον Ιανουάριο 2013.

Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2012, 17:06

H γονιμότητα μιας γυναίκας 'προβλέπεται' από τη μητέρα

Οι γυναίκες μπορεί ενδεχομένως να μπορούν να προβλέψουν καλύτερα τη γονιμότητά τους με βάση την ηλικία στην οποία η μητέρα τους εισήλθε στην εμμηνόπαυση, κατέληξε νέα έρευνα.

Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012, 15:30

Το αυξημένο σωματικό βάρος και η οστεαρθρίτιδα δεν προστατεύουν τη μετεμμηνοπαυσιακή γυναίκα από την οστεοπόρωση

Σε πρόσφατη πανελλαδική μελέτη που πραγματοποίησε το Ελληνικό Ίδρυμα Οστεοπόρωσης, αποκαλύπτεται ότι σχεδόν στο 83% των γυναικών 45 με 90 ετών σε εμμηνόπαυση που πάσχουν από οστεοπόρωση ή οστεοπενία, συνυπάρχει οστεοαρθρίτιδα σε μια τουλάχιστον άρθρωση.

Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012, 16:25

Έρευνα: Η πρόωρη εμμηνόπαυση διπλασιάζει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας

Γυναίκες που εμφανίζουν πρόωρη εμμηνόπαυση μπορεί ενδεχομένως να αντιμετωπίζουν διπλάσιο κίνδυνο για καρδιοπάθεια και εγκεφαλικό επεισόδιο, αναφέρει νέα έρευνα.

Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2012, 18:50

Έρευνα συνδέει τον διαβήτη 2 με τον καρκίνο στο μαστό σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση

Γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση, με διαβήτη 2, φαίνεται πως έχουν 27% υψηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου στο μαστό, δήλωσαν ειδικοί.

Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012, 19:12

Σύσταση κατά της λήψης συμπληρωμάτων βιταμίνης D και ασβεστίου σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες

Γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση δεν θα πρέπει να λαμβάνουν χαμηλές δόσεις βιταμίνης D και ασβεστίου για την πρόληψη καταγμάτων, καθώς έχουν μικρό θετικό αποτέλεσμα και συνδέονται με ελαφρώς αυξημένο κίνδυνο παρενεργειών, σύμφωνα με αμερικανική συμβουλευτική επιτροπή.