Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2012, 13:39

Επίδομα απόλυτης αναπηρίας σε συνταξιούχους πάσχοντες από τη Νόσο Αλτσχάιμερ και άλλες μορφές άνοιας

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011, 18:07

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα ‘Κατανοώντας τη Νόσο Αλτσχάιμερ’

Ο δήμος Αμπελοκήπων - Μενεμένης και το Εθνικό διαδημοτικό δίκτυο υγιών πόλεων – προαγωγής υγείας με την υποστήριξη της εταιρείας Pfizer Ελλάς διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα ‘Κατανοώντας τη Νόσο Αλτσχάιμερ’.

Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2011, 14:26

Εκδήλωση για τη νόσο Αλτσχάιμερ και τον χρόνιο πόνο

Ο Δήμος Περιστερίου και το Εθνικό διαδημοτικό δίκτυο υγιών πόλεων – προαγωγής υγείας, με την υποστήριξη της εταιρείας Pfizer Ελλάς, διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέματα τη νόσο Νόσο Αλτσχάιμερ και τον χρόνιο πόνο.

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011, 14:40

Μήνας εκδηλώσεων για το Alzheimer

Μήνα εκδηλώσεων για τη νόσο Αλτσχάιμερ διοργανώνει η Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών, στα πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Νόσου Αλτσχάιμερ.

Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2011, 19:27

Πρόγραμμα SOCIABLE: Νοητικές ασκήσεις για τους ασθενείς που πάσχουν από Αλτσχάιμερ

Το πρόγραμμα ενίσχυσης νοητικών λειτουργιών SOCIABLE παρουσίασε το ΥΓΕΙΑ σε συνεργασία με τη SingularLogic, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011, 14:53

Ευθύνονται τα σφραγίσματα για την ανάπτυξη καρκίνου και Αλτσχάιμερ;

Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης προειδοποιεί ότι η μίξη υδραργύρου που χρησιμοποιείται ακόμη από μερίδα οδοντιάτρων για σφραγίσματα, είναι πιθανό να συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου και τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011, 16:40

Στρογγυλή τράπεζα για τη νόσο Alzheimer

στις 21 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Θα πραγματοποιηθεί Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα ‘Ας θυμηθούμε αυτούς που δεν θυμούνται πια. Η μάχη κατά της νόσου Αλτσχάιμερ’,

Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2011, 16:14

Αλτσχάιμερ: Προώθηση δωρεάν προσυμπτωματικού έλεγχου αποφάσισε η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε σήμερα την Έκθεση που αφορά στην ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για τη Νόσο του Αλτσχάιμερ και άλλες μορφές άνοιας, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτήν τροπολογίες του ευρωβουλευτή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και μέλους της Δημοκρατικής Συμμαχίας Θόδωρου Σκυλακάκη, που αφορούν την προώθηση του προσυμπτωματικού ελέγχου για τη νόσο.

Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2010, 15:38

Προσυμπτωματικό έλεγχο για τη Νόσο Αλτσχάιμερ προωθεί η Ε.Ε

Η Επιτροπή Δημόσιας Υγείας - Περιβάλλοντος και Ασφάλειας Τροφίμων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε σήμερα δύο τροπολογίες του ευρωβουλευτή Θόδωρου Σκυλακάκη, στην ψηφοφορία επί της έκθεσης του Κοινοβουλίου σε ότι αφορά την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για τη Νόσο του Αλτσχάιμερ και άλλες μορφές άνοιας.

Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2010, 13:49

ΥΓΕΙΑ Α.Ε.: Δωρεάν εξέταση μνήμης

Το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Νόσου Αλτσχάιμερ, την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου, παρέχει σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών τη δυνατότητα μίας δωρεάν εξέτασης μνήμης.