Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2015, 16:49

Πείτε ‘’όχι’’ στα αλμυρά σνακ για να έχετε υγιή όργανα

Επισκόπηση υπέδειξε ότι ακόμα και χωρίς υπέρταση, η υπερβολική πρόσληψη νατρίου από τη διατροφή, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά διάφορα όργανα.

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015, 16:16

Πάνω από 2 ώρες τηλεόραση αυξάνουν τον κίνδυνο υπέρτασης στα παιδιά

Η παρακολούθηση τηλεόρασης περισσότερο από 2 ώρες την ημέρα αυξάνει την πιθανότητα υπέρτασης στα παιδιά κατά 30%, αναφέρει νέα έρευνα.

Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015, 15:23

Πνευμονική Υπέρταση: Τι συμβαίνει στην Ελλάδα

Στη χώρα μας, οι δυνατότητες για τη σωστή αντιμετώπιση της πνευμονικής Υπέρτασης είναι περιορισμένες και με εξαιρετικά βραδεία πρόοδο, δήλωσε η κα Ιωάννα Αλυσανδράτου, Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ασθενών με ΠΥ.

Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2015, 14:19

Η αϋπνία συνδέεται με εμφάνιση υπέρτασης

Νέα έρευνα ανακάλυψε ότι οι άνθρωποι με χρόνια αϋπνία που χρειάζονταν περισσότερο από 14 λεπτά να αποκοιμηθούν είχαν 300% υψηλότερο κίνδυνο υπέρτασης.

Παρασκευή, 09 Ιανουαρίου 2015, 16:01

Ένα φλιτζάνι βατόμουρα καθημερινά μειώνει την αρτηριακή πίεση

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι η τακτική κατανάλωση βατόμουρων θα μπορούσε ενδεχομένως να καθυστερήσει την εξέλιξη της προϋπέρτασης σε υπέρταση.

Δευτέρα, 05 Ιανουαρίου 2015

Ποιες πατέντες ''χάνονται'' φέτος;

Δέκα φάρμακα αναμένεται να χάσουν φέτος την προστασία πατέντας τους.Σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές, τα φάρμακα αυτά είναι η ινσουλίνη lantus, η αριπιπραζόλη για τις ψυχώσεις, η γκλατιραμέρη για τη σκλήρυνση κατά πλάκας, η πεγκφιλγκραστίμη (αιμοποιητικός αυξητικός παράγοντας χημειοθεραπείας), η βοσεντάνη για την πνευμονική αρτηριακή υπέρταση, η μεμαντίνη κατά της Αλτζχάιμερ, ο συνδυασμός δουταστερίδης και ταμσουλοσίνης για την υπερπλασία του προστάτη, η λινεζολίδη αντιβιοτικό νέας γενιάς, το ζελέ τεστοστερόνης και η παλιβιζουμάμπη, ανοσοσφαιρίνη εναντίον του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού.

Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2014, 17:38

Προς νέα θεραπεία της Πνευμονικής Αρτηριακής Υπέρτασης

Η Actelion κατέθεσε στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων αίτηση άδειας κυκλοφορίας για το selexipag, για τη θεραπεία της πνευμονικής αρτηριακής υπέρτασης.

Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014, 19:25

Η σωματική φόρμα βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης

Άνθρωποι που βρίσκονται σε καλή φυσική κατάσταση έχουν μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης υπέρτασης σε αντίθεση με όσους έχουν κακή φόρμα.

Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014, 13:54

Η γιόγκα προστατεύει την καρδιά

Επισκόπηση 37 ερευνών σε 3.000 ανθρώπους ανακάλυψε ότι η γιόγκα συνδέεται με μείωση των παραγόντων κινδύνου για καρδιοπάθεια, όπως υπέρταση και χοληστερόλη.

Τρίτη, 09 Δεκεμβρίου 2014, 14:13

Ο υγιεινός τρόπος ζωής δεν επαρκεί πάντα για την καταπολέμηση της υπέρτασης

Γερμανοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι σε ανθρώπους με υπέρταση δεν αρκεί πάντα η αλλαγή του τρόπου ζωής, αλλά χρειάζονται και φάρμακα.