Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2016, 16:59

Τα ψάρια προστατεύουν τα παιδιά από τις αλλεργίες

Γυναίκες που καταναλώνουν ιχθυέλαια στην εγκυμοσύνη ή θηλάζουν μπορεί ενδεχομένως να μειώνουν τον κίνδυνο να εμφανίσουν τα παιδιά τους άσθμα, τροφικές αλλεργίες ή αλλεργική ρινίτιδα.

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016, 19:42

Η εγκυμοσύνη μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού σε νεότερες γυναίκες

Νέα έρευνα έδειξε ότι σε γυναίκες 25 έως 34 ετών, η εγκυμοσύνη αύξανε τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 1,6 φορές.

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016, 17:50

Μικρός ο κίνδυνος στις εγχειρήσεις που πραγματοποιούνται στην εγκυμοσύνη

Νέα ανάλυση μπορεί ενδεχομένως να καθησυχάσει σχετικά με τον κίνδυνο των εγχειρήσεων στην εγκυμοσύνη, ανέφερε ερευνητής.

Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2016, 17:43

Προγεννητικοί παράγοντες αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής στα παιδιά

Σουηδοί ερευνητές ανέφεραν ότι η καισαρική τομή, η ισχιακή προβολή, πρόωροι τοκετοί, το κάπνισμα στην εγκυμοσύνη και ασυνήθιστα μεγάλα ή μικρά μωρά συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης της διαταραχής.

Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2016, 19:55

Η μαριχουάνα στην εγκυμοσύνη βλάπτει την ανάπτυξη του εμβρύου

Τα κανναβινοειδή επηρεάζουν πολλές πλευρές της ανθρώπινης ανάπτυξης, επειδή η τετραϋδροκανναβινόλη (THC) και άλλες χημικές ουσίες αλλάζουν τις μοριακές οδούς που δεν θα πρέπει να διαταράσσονται κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του εμβρύου.

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016, 17:59

Τα επίπεδα βιταμίνης Β στην εγκυμοσύνη συνδέονται με τον κίνδυνο εκζέματος στο παιδί

Χαμηλά επίπεδα νικοτιναμίδης και σχετικών μεταβολιτών τρυπτοφάνης στην έγκυο παίζουν ρόλο στην εμφάνιση εκζέματος στο παιδί, αναφέρει νέα έρευνα.

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016, 13:55

Φόβος και άγνοια για τα ΙΦΝΕ στερούν από γυναίκες τη χαρά της μητρότητας

Οι λανθασμένες αντιλήψεις για την επίδραση των ιδιοπαθών φλεγμονωδών νοσημάτων του εντέρου και της θεραπείας τους στη γονιμότητα και την εγκυμοσύνη, συχνά οδηγούν γυναίκες στην απόφαση να μην τεκνοποιήσουν.

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016, 13:35

Έρευνα ανακάλυψε αμφίδρομη σχέση μεταξύ κατάθλιψης και διαβήτη κύησης

Η κατάθλιψη στην αρχή της εγκυμοσύνης μπορεί ενδεχομένως να αυξήσει τον κίνδυνο διαβήτη της κύησης, ο οποίος αυξάνει τον κίνδυνο επιλόχειας κατάθλιψης.

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016, 17:01

Κάπνισμα στην εγκυμοσύνη και σύνδρομο Tourette στα παιδιά

Ερευνητές ανακάλυψαν ότι παιδιά των οποίων οι μητέρες κάπνιζαν τουλάχιστον 10 τσιγάρα την ημέρα στην εγκυμοσύνη είχαν 66% αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης διαταραχής χρονίων τικ.

Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2016, 13:36

Ακινησία στην εγκυμοσύνη: Γιατί δεν κάνει καλό;

Στις φυσιολογικές εγκυμοσύνες, οι ειδικοί πιστεύουν ότι η εφαρμογή ειδικής άσκησης μπορεί να συμβάλει θετικά στην πορεία και στην έκβασή τους.