Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2009, 18:13

Γιατί μας ‘ανεβάζει’ το αλκοόλ;

Η ελαφριά έως μέτρια κατανάλωση αλκοόλ προκαλεί την απελευθέρωση χημικών ουσιών σtον εγκέφαλο που οδηγούν σε αίσθημα ευεξίας και μειώνουν το άγχος, σε αντίθεση με τη μεγάλη ποσότητα, δείχνει νέα έρευνα.

Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2009, 15:50

Η κατάχρηση αλκοόλ οδηγεί σε κατάθλιψη

Η υπερβολική χρήση αλκοόλ μπορεί ενδεχομένως να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης, σύμφωνα με μακροχρόνια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Ζηλανδία και διήρκεσε πάνω από 25 χρόνια.

Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2009, 19:28

Το αλκοόλ συνδέεται με εμφάνιση καρκίνου στις γυναίκες

Οι γυναίκες που πίνουν ακόμα και ένα αλκοολούχο ποτό την ημέρα-είτε μπύρα, είτε κρασί, είτε άλλο-έχουν σημαντικά υψηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου, σε σχέση με γυναίκες που δεν πίνουν καθόλου, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2009, 16:52

Διαβήτης και κατανάλωση αλκοόλ

Αν πάσχετε από διαβήτη και κάνετε ενέσεις ινσουλίνης ή λαμβάνετε άλλα φάρμακα για το διαβήτη, μπορεί να οδηγηθείτε σε υπογλυκαιμία αν πίνετε αλκοόλ, σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Διαβήτη.

Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2009, 18:33

Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο ‘Μέθεξις’ για την εξάρτηση από το αλκοόλ

Ανοιχτό Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο ‘Μέθεξις’ για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα σε σχέση με κατάχρηση και εξάρτηση από το αλκοόλ λειτουργεί στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2009, 17:45

Το αλκοόλ στην εγκυμοσύνη σχετίζεται με πρόωρο τοκετό

Οι γυναίκες που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ στην αρχή της εγκυμοσύνης-πιθανόν πριν μάθουν για αυτήν-μπορεί ενδεχομένως να αυξήσουν τον κίνδυνο πρόωρου τοκετού που διατρέχουν.

Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2009, 19:12

Εγκυμοσύνη: Όταν το ποτό είναι ελκυστικό…

Οι γυναίκες που κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης καταναλώνουν αλκοόλ, όχι μόνο βάζουν το παιδί τους σε κίνδυνο για μελλοντικά προβλήματα υγείας αλλά μπορεί ενδεχομένως να το προδιαθέτουν σε κληρονομούμενη ροπή προς το αλκοόλ.

Παρασκευή, 05 Δεκεμβρίου 2008, 14:31

Ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συζήτηση του νομοσχεδίου για το κάπνισμα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε χθες στη Βουλή στη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπ. Υγείας για το κάπνισμα και το αλκοόλ. Ανάμεσα στα άλλα πρότεινε την απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους χώρους, χωρίς εξαιρέσεις.

Τετάρτη, 03 Δεκεμβρίου 2008, 16:12

Η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ στις γυναίκες συνδέεται με κολπική μαρμαρυγή

Οι γυναίκες που καταναλώνουν περισσότερα από δυο αλκοολούχα ποτά την ημέρα έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν την πιο συνήθη μορφή διαταραχής καρδιακού ρυθμού, η οποία μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες εμφάνισης εγκεφαλικού επεισοδίου, ανακοίνωσαν ερευνητές.

Τετάρτη, 03 Δεκεμβρίου 2008, 14:12

Στην ολομέλεια το νομοσχέδιο για το κάπνισμα

Ξεκινά στις 6 σήμερα το απόγευμα, η συζήτηση στη Βουλή η συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου Νόμου που κατέθεσε το υπουργείο Υγείας για την ‘Προστασία ανηλίκων από τον καπνό και τα αλκοολούχα ποτά και άλλες διατάξεις’.