Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012, 15:25

Ερευνητές ανέπτυξαν φόρμουλα που θα προβλέπει την παχυσαρκία

Ερευνητές ανακοίνωσαν ότι οι πιθανότητες ενός νεογνού να είναι παχύσαρκο στην παιδική ηλικία μπορεί να προβλεφτούν στη γέννηση, με απλή φόρμουλα.

Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012, 15:47

Έρευνα: Γονίδιο της παχυσαρκίας μπορεί να προστατεύει από την κατάθλιψη

Η έρευνα για ανακάλυψη γονιδίων που προδιαθέτουν ανθρώπους σε κατάθλιψη έλαβε απρόσμενη τροπή, σύμφωνα με Καναδούς ερευνητές που ανακάλυψαν στοιχείο σε γονίδιο της παχυσαρκίας.

Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012, 13:25

Η κατανάλωση σόγιας έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία της γυναίκας

Ο ρόλος της σόγιας συζητήθηκε στο 12ο Διεθνές Συνέδριο Παχυσαρκίας Κέρκυρας.

Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2012, 16:05

Παχυσαρκία, Διαβήτης και Καρδιοπάθειες, αυξάνονται λόγω οικονομικής κρίσης

Ο σακχαρώδης διαβήτης στη χώρα μας λαμβάνει πλέον δραματικές διαστάσεις, κυρίως λόγω της παχυσαρκίας, καθώς σήμερα 1 στους 2 Έλληνες είναι υπέρβαρος και 1 στους 5 παχύσαρκος.

Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2012, 16:03

Παγκόσμια Επιδημία η παχυσαρκία

Η παχυσαρκία, ξεχωριστό νόσημα, αλλά και ένας από τους βασικότερους προδιαθεσικούς παράγοντες εμφάνισης πολλών άλλων σοβαρών παθήσεων, αποτελεί στις μέρες μας παγκόσμια επιδημία, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.), περίπου 1,6 δισεκατομμύρια άτομα άνω των 15 ετών είναι υπέρβαρα και 400 εκατομμύρια είναι παχύσαρκα.

Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012, 15:26

Ευρωκλινική: προσφορά για την παγκόσμια ημέρα παχυσαρκίας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας, η Ευρωκλινική Αθηνών παρέχει τη δυνατότητα δωρεάν επίσκεψης σε Γενικό Χειρουργό, εξειδικευμένο στη χειρουργική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, σε 40 ανθρώπους.

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012, 12:45

Ενδείξεις μείωσης της παιδικής παχυσαρκίας στη χώρα μας

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια σταθεροποίησης σε υψηλά επίπεδα των ποσοστών παιδικής παχυσαρκίας στην Ελλάδα, διαφαίνονται τάσεις μείωσης αυτών, οι οποίες ωστόσο χρήζουν περαιτέρω μελέτης για να επιβεβαιωθούν.

Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012, 18:52

Γονιδιακή μετάλλαξη συνδέεται με κατάθλιψη, παχυσαρκία και υπερκινητικότητα

Ερευνητές εντόπισαν γενετική μετάλλαξη που συνδέεται με την ψυχική νόσο και την παχυσαρκία.

Τρίτη, 21 Αυγούστου 2012, 14:06

Η παχυσαρκία βλάπτει και τον εγκέφαλο

Η παχυσαρκία δεν είναι κακή μόνο για την περίμετρο της μέσης αλλά και για τον εγκέφαλο, ανακοίνωσαν ερευνητές που τη συνδέουν με την εξασθένηση των νοητικών επιδόσεων.

Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012, 13:31

Παιδική παχυσαρκία: Αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα

Αμαρτίες Ελλήνων γονέων παιδεύουσι τέκνα -όπως αποδεικνύεται- και στο θέμα της διαμόρφωσης του σωματικού βάρους, με τις πιθανότητες ενός παιδιού να γίνει υπέρβαρο ή και παχύσαρκο να τριπλασιάζονται όταν και οι δύο γονείς είναι οι ίδιοι παχύσαρκοι ή υπέρβαροι, έναντι των παιδιών, των οποίων οι γονείς έχουν φυσιολογικό βάρος.