Η ιδέα της υγιούς παχυσαρκίας είναι μύθος, υποδεικνύει νέα έρευνα.

Το υπερβάλλον λίπος φέρει κινδύνους για την υγεία ακόμα και όταν είναι σε φυσιολογικά επίπεδα η χοληστερόλη, η αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, σύμφωνα με έρευνα σε περισσότερους από 60.000 ανθρώπους.

Υπάρχουν ορισμένες απόψεις ότι το να είναι κάποιος υπέρβαρος δεν σημαίνει απαραίτητα κίνδυνο για την υγεία αν οι άνθρωποι παραμένουν υγιείς με άλλους τρόπους.

Η έρευνα, που δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘Annals of Internal Medicine’, έρχεται σε αντίθεση με την ιδέα. Εστίασε σε ευρήματα τουλάχιστον 1.000 ερευνών.

Ερευνητές από το Mount Sinai Hospital, στο Τορόντο, ανακάλυψαν ότι δεν υπήρχε υγιής τάση αυξημένου βάρους όταν παρακολουθήθηκε η υγεία της καρδιάς για περισσότερα από 10 χρόνια.

Διατείνονται ότι άνθρωποι που είναι μεταβολικά υγιείς αλλά υπέρβαροι πιθανόν έχουν παράγοντες κινδύνου που χειροτερεύουν με τον καιρό.
Ο επικεφαλής της έρευνας, Dr Ravi Retnakaran, δήλωσε ότι αυτό εγείρει αμφιβολίες σχετικά με την ύπαρξη της υγιούς παχυσαρκίας.
Τα στοιχεία υποδεικνύουν ότι οι ασθενείς που είναι παχύσαρκοι και μεταβολικά μη υγιείς και οι ασθενείς που είναι παχύσαρκοι και μεταβολικά υγιείς, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακή νόσο, επομένως η καλοήθης παχυσαρκία μπορεί ενδεχομένως να αποτελεί μύθο.

Tο British Heart Foundation, ανακοίνωσε ότι η παχυσαρκία είναι γνωστός παράγοντας κινδύνου για καρδιοπάθεια και η έρευνα δείχνει ότι δεν υπάρχει υγιές επίπεδο παχυσαρκίας.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Σεμαγλουτίδη και προβλήματα όρασης [μελέτη]
Η ΕΕ εγκρίνει το dupilumab της Sanofi για τους "πνεύμονες του καπνιστή"
Προειδοποίηση ΕΟΦ για προϊόντα διατροφής με δραστική ουσία - Διακινούνται μέσω Διαδικτύου