Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2007

Νέα 'γενιά' τροφίμων που θα εμποδίζουν παχυσαρκία και διαβήτη αναπτύσσουν οι ερευνητές

Ολλανδοί επιστήμονες βρίσκονται στη διαδικασία ανάπτυξης μιας νέας γενιάς τροφίμων που θα εμποδίζουν την παχυσαρκία και θα ωθούν τους ανθρώπους να καταναλώνουν λιγότερες ποσότητες, σύμφωνα με ανακοίνωση ερευνητικής εταιρίας.

Τρίτη, 20 Μαρτίου 2007

Ο συνδυασμός δίαιτας και άσκησης προστατεύει τα παιδιά από την παχυσαρκία

Οι φυσικές δραστηριότητες των παιδιών, όπως λίγο τρέξιμο στην παραλία ή παιχνίδι με τη μπάλα συμβάλλουν στη διατήρηση κανονικού σωματικού βάρους και αποτρέπουν την παχυσαρκία, σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών και Βρετανών.

Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2007, 12:54

Μείωση της τεστοστερόνης προκαλεί η παχυσαρκία και οι χρόνιες ασθένειες

Στη μείωση της ορμόνης τεστοστερόνη φαίνεται πως συμβάλλει και η παχυσαρκία των αντρών όπως και άλλες αρρώστιες, σύμφωνα με τα ευρήματα νέας μελέτης. Η αύξηση του σωματικού βάρους φαίνεται πως συνδέεται μη την ταχύτερη μείωση των επιπέδων της ορμόνης αυτής που ελαττώνεται κατά το πέρασμα των χρόνων.

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2007, 13:37

Τα αναψυκτικά ‘ενοχοποιούνται’ για παχυσαρκία αλλά και για διαβήτη

Άμεση σχέση φαίνεται πως υπάρχει μεταξύ της κατανάλωσης αναψυκτικών με ζάχαρη και της φτωχής διατροφής, της παχυσαρκίας και του διαβήτη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας έρευνας που βασίστηκε σε παλιότερες μελέτες.

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2007, 13:33

Νευρολογική πάθηση σχετίζεται με τις εγχειρήσεις κατά της παχυσαρκίας

Ορισμένοι παχύσαρκοι που υποβλήθηκαν σε εγχείρηση για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας τους ,κυρίως νέες γυναίκες, παρουσίασαν μια νευρολογική πάθηση που συχνά εμφανίζεται στους αλκοολικούς και σχετίζεται με την ελλιπή πρόσληψη βιταμινών, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε χθες στο περιοδικό ‘Neurology’.

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2007, 12:54

Τα αναψυκτικά ‘ενοχοποιούνται’ για παχυσαρκία αλλά και για διαβήτη

Άμεση σχέση φαίνεται πως υπάρχει μεταξύ της κατανάλωσης αναψυκτικών με ζάχαρη και της φτωχής διατροφής, της παχυσαρκίας και του διαβήτη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας έρευνας που βασίστηκε σε παλιότερες μελέτες.

Τρίτη, 06 Μαρτίου 2007, 12:39

Σε εγχείρηση κατά της παχυσαρκίας στρέφονται οι έφηβοι στις Η.Π.Α

Όλο και περισσότεροι παχύσαρκοι έφηβοι καταφεύγουν στη χειρουργική, την τρέχουσα δεκαετία, για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα παχυσαρκίας, αν και αυτή η πρακτική παραμένει αρκετά σπάνια στους νέους ανθρώπους.

Δευτέρα, 05 Μαρτίου 2007, 13:15

Εναρξη πρόωρης εφηβείας προκαλεί η παιδική παχυσαρκία

Η παιδική παχυσαρκία ,στις ΗΠΑ, φαίνεται πως προκαλεί την έναρξη πρόωρης εφηβείας, ανακοίνωσε το Mott Children Hospital του Μίτσιγκαν. Ωστόσο οι αιτίες δεν είναι ακόμα γνωστές. Η έρευνα έγινε σε 354 κοπέλες. Όσες ήταν υπέρβαρες στην ηλικία των 3 ετών και συνέχιζαν να παχαίνουν τα επόμενα τρία χρόνια είχαν πρόωρη εφηβεία στην ηλικία των 9 ετών.