Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018

Αντιδράσεις για το συντριβάνι...

Αντιδράσεις και μάλιστα δικαιολογημένες, έχει ξεσηκώσει η είδηση ότι δημόσιο νοσοκομείο σε νησί έχει προκηρύξει διαγωνισμό για την επισκευή του σιντριβανιού που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο.

Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018

Τα βιο-ομοειδή στην ελληνική αγορά

Τελικά, όπως φαίνεται, τα βιο-ομοειδή έχουν μπει για τα καλά και στην ελληνική αγορά... Βεβαίως, για να αποφευχθούν παρανοήσεις αλλά και αστοχίες από τους εμπλεκόμενους, μέσα στο Δεκέμβριο ο ΕΟΦ ετοιμάζει ημερίδα (11 Δεκεμβρίου) με θέμα «Κανονιστικό πλαίσιο Βιο-ομοειδών στην Ευρώπη», η οποία οργανώνεται από το Τμήμα Αξιολόγησης Βιολογικών Φαρμάκων.

Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018

Τηρώντας τις ισορροπίες

Υπάρχει κάποια καθυστέρηση στη νομοθέτηση του νέου τρόπου τιμολόγησης των φαρμάκων από την πλευρά του Υπουργείου. Πληροφορίες λένε ότι το τελευταίο, που γνωρίζει καλά τις εκρηκτικές σχέσεις μεταξύ ΠΕΦ και ΣΦΕΕ, προσπαθεί να κρατήσει κάποια ισορροπία, αν και δείχνει να γέρνει προς την εγχώρια φαρμακοβιομηχανία.

Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018

Άμεσες λύσεις ζητούν οι φαρμακοποιοί

Άμεσες λύσεις ζητούν οι φαρμακοποιοί από τον ΠΦΣ στα θέματα που τους απασχολούν και τα οποία αντί να μειώνονται αυξάνονται ραγδαία.

Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018

Οδοιπορικά 4.410 ευρώ για δύο στελέχη του νοσοκομείου Σαντορίνης

Αίσθηση προκαλεί η καταγγελία της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) για σπατάλη στο νοσοκομείο Σαντορίνης.

Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018

Καινούργιες διαπραγματεύσεις για τη μεταξύ τους συνεργασία

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κ. Πολάκη, τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, κ. Σ. Μπερσίμη, αλλά και τον οικονομικό διευθυντή του ΕΟΠΥΥ, κ.

Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018

6ο Συνέδριο για το ηλεκτρονικό τσιγάρο E-Cigarette Summit 2018

Ξεκινάει σήμερα στο Λονδίνο το 6ο Συνέδριο για το ηλεκτρονικό τσιγάρο -E-Cigarette Summit 2018- στο οποίο, όπως και στα προηγούμενα συνέδρια, πρόκειται να δώσουν παρόν ερευνητές διεθνούς εμβέλειας, υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής για τη δημόσια υγεία όσον αφορά το άτμισμα, ιατροί, εκπρόσωποι οργανώσεων για την υγεία αλλά και φορείς της βιομηχανίας.

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018

Σε τεντωμένο σκοινί οι σχέσεις

Σε τεντωμένο σχοινί, λέει, βρίσκονται οι σχέσεις μεταξύ εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας και πολυεθνικών εταιρειών μετά τις απαιτήσεις της πρώτης.

Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018

Θα ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου;

Τους ασκούς του Αιόλου, νομίζω, θα ανοίξει το σχέδιο κοινής υπουργικής απόφασης «Διαδικασίες κανονιστικού ελέγχου πρακτικών ιοντιζουσών ακτινοβολιών-αναγνώριση υπηρεσιών και εμπειρογνωμόνων» που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση, η οποία και θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018.

Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018

Περιμένουν ενημέρωση

Αναφορικά με το νέο ΕΚΠΥ για την ανάγκη ύπαρξης άυλων πλαισίων σε όλα τα ιατροτεχνολογικά είδη που χορηγούνται σε ασφαλισμένους μέσω ΕΟΠΥΥ, έχει προκύψει ζήτημα με τις συσκευές τύπου aerochamber που υπάγονται στη σύμβαση ακουστικά βαρηκοΐας - αναπνευστικές συσκευές.