Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2018

Νέα συνάντηση ΠΑΣΙΔΙΚ- ΕΟΠΥΥ

Νέα συνάντηση έχει δρομολογηθεί για την επόμενη εβδομάδα ανάμεσα στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ιδιωτικών διαγνωστικών Κέντρων και τον ΕΟΠΥΥ μετά το αλαλούμ που έχει δημιουργηθεί σχετικά με την πρόσφατη ανακοίνωση του Οργανισμού για την αποστολή ηλεκτρονικών δεδομένων που αφορούν τις εξετάσεις αξονικών τομογραφιών, μαγνητικών τομογραφιών και μαστογραφιών (ψηφιακών και ψηφιοποιημένων), προς έλεγχο από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2018

Διαφορές μεταξύ των δυο κανονισμών

Μετά από πολλή μελέτη, προβληματισμό και αναβολές, ισχύει ο νέος κανονισμός παροχής υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ που δημοσιεύτηκε στις 1.

Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2018

Ημερίδα για την ενδυνάμωση της επικοινωνίας του ΕΟΦ με τους Συλλόγους Ασθενών

Κάτι δείχνει να έχει αλλάξει με τους Συλλόγους Ασθενών, οι οποίοι τώρα πια διεκδικούν πιο ενεργό ρόλο σε ό,τι σημαίνει και συνεπάγεται ο όρος φάρμακο.

Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2018

'Ετοιμη η ανάλυση κοστολόγησης

Ολοκληρώθηκε από την Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία, μαθαίνουμε, η ανάλυση κοστολόγησης (προσοχή κοστολόγησης όχι τιμολόγησης) λειτουργίας ιατρείου υπερήχων, ακτινολογικού εργαστηρίου με ακτινολογικό μηχάνημα, με ΜΟΠ, με πανοραμικό, καθώς και ακτινολογικού εργαστηρίου με αξονικό και με μαγνήτη.

Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2018

Ερώτημα για τους εμβολιασμούς

Ερώτημα ουσίας έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα μεταξύ παιδιάτρων, γιατί συνάδελφοι τους εμβολιάζουν βρέφη με τετραδύναμο ή πενταδύναμο αντί εξαδυνάμου εμβολίου.

Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2018

Πρώτες προσφυγές από τον ΦΣΑ

Ξεκίνησαν οι προσφυγές στο νόμο για το χαράτσι 0,8% για τα off patent φάρμακα. Οι πρώτες προσφυγές ξεκίνησαν από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής.

Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2018

Στις 10 καλύτερες Μ.Κ.Ο. της Ευρώπης Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία επιλέχθηκε μετά από σχετικό διαγωνισμό στις 10 καλύτερες Μ.Κ.Ο. της Ευρώπης για τον αγώνα της κατά του καπνίσματος.

Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2018

Νέα στατιστικά στοιχεία ζητά ο ΕΟΠΥΥ από τα φαρμακεία

Από σήμερα, όσοι επιχειρήσουν να κλείσουν τον μήνα των φαρμάκων που χορήγησαν στον ΕΟΠΥΥ, θα βρεθούν προ εκπλήξεως, διότι το σύστημα θα τους ζητά να φιλομετρούν τρία ήδη συνταγών που εκτέλεσαν στο φαρμακείο τους και να καταγράφουν το πλήθος τους, είναι η ενημέρωση που έκανε ο πρόεδρος του ΦΣΑ, κ.

Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018

Πάλι από την αρχή...

Συνάντηση, έμαθα ότι θα έχουν σήμερα όλοι οι πάροχοι υγείας στον ΕΟΠΥΥ μετά από προσωπική πρόσκληση του Διοικητή. Τι θα ειπωθεί δεν ξέρω αλλά θα μάθουμε.

Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2018

Τι γίνεται με τη συνταγογράφηση πραζολών;

Αλαλούμ γίνεται με την συνταγογράφηση πραζολών, καθώς έχουν εμφανιστεί στην αγορά συνταγές οι οποίες δεν φέρνουν τους γνωστούς κωδικούς αλλά διαφορετικούς.