Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018

Αυτά συμβαίνουν έξω...

Στην Αγγλία, μπορεί το σύστημα υγείας να παρουσιάζει πολλά προβλήματα, αλλά στην καταγραφή και παρουσίαση δεδομένων είναι άπαικτοι.

Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018

Τι θα γίνει τελικά με τα άυλα κουπόνια;

Και άλλη επιστολή από φαρμακευτικό σύλλογο στάλθηκε στον ΕΟΠΥΥ και το ερώτημα είναι τι τελικά θα γίνει με τα άυλα κουπόνια στα ιατροτεχνολογικά προϊόντα.

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2018

Σημαντικές προτάσεις από την ΠΕΙΚ

Πολλές και καίριες οι προτάσεις που έχει καταθέσει η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών προς την Ευρωπαϊκή Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών προκειμένου να συζητηθούν εν όψει της νέας χρονιάς.

Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2018

Αλαλούμ με τα άυλα κουπόνια

Aλαλούμ επικρατεί στα φαρμακεία με τα άυλα κουπόνια των ιατροτεχνολογικών προϊόντων.. τα οποία θα πρέπει να εφαρμόζονται από 30 Οκτωβρίου.

Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018

Στο επίκεντρο ο νέος τρόπος τιμολόγησης των φαρμάκων

Την Πέμπτη συνεδριάζει η Επιτροπή Παρασκολούθησης της φαρμακευτικής Δαπάνης και το βασικό θέμα είναι ο προσδιορισμός του νέου τρόπου τιμολόγησης των φαρμάκων.

Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018

Στο προσκήνιο τα γαληνικά σκευάσματα

Επιτροπή για τα γαληνικά σκευάσματα ακούγεται ότι συστάθηκε εντός του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, η οποία μάλιστα έχει μελετήσει τον τρόπο κοστολόγησης αυτών σε ευρωπαϊκά κράτη (Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία και Πορτογαλία).

Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018

Μαύρο κουτί ή μαύρη τρύπα;

Στα νοσοκομεία, από τον Ιανουάριο του 2018 μέχρι σήμερα, μόνο για τα απεικονιστικά μηχανήματα, λέγεται ότι έχουν υπογραφεί συμβάσεις συντήρησης και επισκευής συνολικής αξίας περισσότερο από 11,8 εκατ.

Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018

Συζήτηση με θέμα τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων

Την επόμενη εβδομάδα ακούστηκε ότι ένα από τα μεγαλύτερα ξένα επιμελητήρια που υπάρχουν στη χώρα μας -από ευρωπαϊκό κρά-τος- έχει προσκαλέσει σε συνάντηση σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, επώνυμους ομιλητές για μία εκ βάθους συζήτηση με θέμα τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων ως μόνη λύση για την διέξοδο από τη κρίση.

Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018

Νοσεί η Υγεία από τη μείωση του ΑΕΠ

Ακόμη και εάν η χρηματοδότηση της Υγείας φτάσει σε ποσοστά επί του ΑΕΠ που ισχύουν σήμερα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δεν θα είναι αρκετή.

Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018

Παραμένει ίδια η κατάσταση μέχρι νεωτέρας

Δεν αλλάζει τίποτα μέχρι νεωτέρας...Σε τι αναφέρομαι; Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Λογοπεδικών-Λογοθεραπευτών ενημερώθηκε πως η διαδικασία χορήγησης και αποζημίωσης για την ειδική αγωγή, θα εξακολουθήσει να πραγματοποιείται με βάση την ισχύουσα διαδικασία μέχρι νεότερης ανακοίνωσης από τον ΕΟΠΥΥ.