Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018

Παρουσίαση του βιβλίου "΄Πολιτικές Διαχείρισης των Γενοσήμων Φαρμάκων στην Ελλάδα"

Mε μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η αυριανή παρουσίαση του βιβλίου "΄Πολιτικές Διαχείρισης των Γενοσήμων Φαρμάκων στην Ελλάδα", στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας από τον Ομότιμο Καθηγητή Οικονομικών της Υγείας κ.

Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2018

Περί μεταφοράς φαρμακείου

Μεταφορά φαρμακείου από Δημοτική ενότητα σε ;άλλη Δημοτική ενότητα δεν μπορεί να γίνει, εκτός και αν υπάρχει κενή θέση.

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018

Οι τελευταίες τάσεις διαχείρισης κινδύνων στην Ευρώπη

Σε ένα πλαίσιο μετάβασης πολλαπλών παραγόντων που αντιμετωπίζουν τα ευρωπαϊκά συστήματα υγειονομικής περίθαλψης, δημιουργείται μια νέα σειρά πολυπλοκότητας: όπως η εφαρμογή νέων τεχνολογιών, οι σχέσεις με τους ασθενείς, τα κοινωνικά δίκτυα και η ραγδαία αύξηση της επιρροής τους στους πολίτες, οι εξελίξεις στις εθνικές νομοθεσίες αλλά και οι καινούργιες ευρωπαϊκές οδηγίες.

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018

Τη Δευτέρα η εντολή οριστικοποίησης για την πληρωμή των φυσικοθεραπευτών για τον Ιούλιο

Tη Δευτέρα ακούγεται ότι θα δοθεί η εντολή οριστικοποίησης για την πληρωμή των φυσικοθεραπευτών για το μήνα Ιούλιο…Στο μεταξύ, ύστερα από δύο αναβολές, απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία, στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ (10-10-18), το αίτημα μελών της Διοίκησης της ΠΕΕΦ (Πανελλήνια Ένωση Ελευθεροπαγγελματιών Φυσικοθεραπευτών) για τη σύναψη ατομικής σύμβασης με τον Οργανισμό.

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018

Δυσαρέσκεια ΣΕΝΕΝ για φήμες

Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν (ΣΕΝΕΝ) εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του απέναντι στις φήμες που ολοένα και πληθαίνουν περί κηρύξεως άγονου του διαγωνισμού πώλησης του Νοσοκομείου, λίγα μάλιστα μόλις εικοσιτετράωρα πριν εκπνεύσει η προθεσμία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών.

Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018

Συνάντηση για τον έρπητα ζωστήρα

Συνάντηση προγραμματίζει για την επόμενη εβδομάδα η φαρμακοβιομηχανία MSD. O λόγος για την καμπάνια των εμβολίων που θα τρέξει οσονούπω σχετικά με τον Έρπητα Ζωστήρα.

Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018

Ενημερωτική Ημερίδα για το Εθνικό Πιλοτικό Πρόγραμμα Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας των Ηλικιωμένων Ατόμων ΗΠΙΟΝΗ

Σημαντική προσέλευση αναμένεται σήμερα στην Ενημερωτική Ημερίδα για το Εθνικό Πιλοτικό Πρόγραμμα Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας των Ηλικιωμένων Ατόμων ΗΠΙΟΝΗ, το οποίο εκπονεί για 4η συνεχή χρονιά η Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας.

Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2018

Συμπληρώματα διατροφής με μη εγκεκριμένο συστατικό

Συνεχίζεται η κινητικότητα με τα συμπληρώματα διατροφής και όπως φαίνεται το φαινόμενο δεν είναι μόνο ελληνικό. Ο ΕΟΦ ενημερώθηκε από τις αρμόδιες αρχές της Ιρλανδίας μέσω του Συστήματος Διοικητικής Συνδρομής και Συνεργασίας (AAC), ότι τα συμπληρώματα διατροφής άγνωστης προέλευσης OXYBURNPRO, SUPERCLEN και SUPERDRIVE της εταιρείας FALCON LABS περιέχουν τη μη εγκεκριμένη ουσία 1,3-dimethylamylanine (DMAA) και το μη εγκεκριμένο συστατικό methasterone.

Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2018

Kατάθεση αίτησης ακύρωσης στο Σ.Τ.Ε για την εφαρμογή του voucher στην ειδική αγωγή

Κάλεσμα στα μέλη του, που απασχολούνται στην ειδική αγωγή και θέλουν να καταθέσουν αίτηση προσφυγής στο ΣΤΕ για την εφαρμογή του voucher έκανε ο ΠΣΦ (Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών), καθώς σε λίγες ημέρες εκπνέει η σχετική προθεσμία.

Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2018

Οι δωρεές στα νοσοκομεία

Λόγω του υπερπλεονάσματος και των αποθεματικών στα νοσοκομεία, τα αιτήματα για δωρεές υλικών, μηχανημάτων, τροφίμων, σεντονιών, κουβερτών, στολών, γαζών, επιθεμάτων, φαρμάκων, ηλεκτρονικών υπολογιστών, αναπηρικών αμαξιδίων κλπ (μεγάλη η λίστα των ειδών), έφθασαν στο τέλος Σεπτεμβρίου τον μαγικό αριθμό των 1.