Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2018

Μισή αλήθεια...

Στην Εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας αναφέρεται ότι υπάρχει η Έκθεση COM (2016) 269 final / 20-05-2016 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο, στην οποία γίνεται αναφορά για "τους κινδύνους που επιφέρει η χρήση μη δοκιμασμένων συνδυασμών υγρών και συσκευών ή υλικού προσαρμοσμένου στις ανάγκες του χρήστη, καθώς και αναφορές για πιθανές αρνητικές επιδράσεις των βασικών συστατικών".

Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2018

Δικτυωμένοι για την υγεία...

Μια πληροφορία είναι πάντα χρήσιμη και κατά τους επιστήμονες αφετηριακή... Μετά από μία τελευταία απογραφή των Ηνωμένων Εθνών διαπιστώθηκε ότι 7,632 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη είναι ψηφιακά δικτυωμένοι.

Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2018

Η τεχνολογία μας φέρνει πιο κοντά;

Τελικά οι φαρμακευτικοί σύλλογοι έμαθαν τι γίνεται με τα άυλα barcodes;. Πάντως μόλις χθες έφυγε από Σύλλογο της Πελοποννήσου ακόμη μία επιστολή προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ με τα εξής ερωτήματα:1.

Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2018

Πλησιάζει ο χρόνος εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Κανονισμού

Κινητικότητα εντοπίζεται στις εταιρείες που παρασκευάζουν ιατροτεχνολογικό υλικό, καθώς πλησιάζει ο χρόνος εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Κανονισμού που είναι στις αρχές του 2019.

Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2018

Κάνει τα στραβά μάτια λόγω άδειας τσέπης

Όλα σε ένα...Στη βάση αυτής της λογικής θα δούμε αρκετά φάρμακα να ξεπηδούν το προσεχές διάστημα, καθώς η τσέπη του καταναλωτή πονά.

Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2018

Εκπαιδευτικές Ημερίδες για την ακτινοπροστασία

Oταν το παιχνίδι είναι ομαδικό… σίγουρα τα αποτελέσματα είναι καλύτερα.. Στο πλαίσιο αυτό, η Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία σε συνεργασία και με την βοήθεια της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας θα οργανώσει Εκπαιδευτικές Ημερίδες με θέμα την ακτινοπροστασία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018

Η απόφαση υλοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο

Είχε αποφασιστεί από καιρό...αλλά υλοποιήθηκε εντός του Σεπτεμβρίου. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος κατέθεσε αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του υπ' αριθμό 64/2018 Προεδρικού Διατάγματος "Ρυθμίσεις Επαγγέλματος Φαρμακοποιού-Ίδρυση Φαρμακείου" (ΦΕΚ Α' 124 11.

Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018

Αρκετές είναι οι τροποποιήσεις

Παράταση ακούγεται ότι πήρε για ένα μήνα ο νέος ΕΚΠΥ (Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας)..καθώς οι παρατηρήσεις είναι πολλές και οι τροποποιήσεις εξίσου αρκετές.

Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018

Μεγαλύτερες παραλαβές εμβολίων για τη γρίπη φέτος

Στα 1,6 εκατομμύρια υπολογίζονται οι φετινές παραλαβές σε εμβόλια για την γρίπη, από 1,2 εκατομμύρια που ήταν πέρυσι..

Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018

Λύση από τη δικαστική οδό

Σας είχαμε προετοιμάσει και έγινε...εντός του Σεπτεμβρίου.Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Λογοπεδικών – Λογοθεραπευτών, προσέφυγε ενώπιον του ΣτΕ ζητώντας την ακύρωση της υπ’ αριθμ.