Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018

Διαλέξεις στην Κύπρο από τον νομικό σύμβουλο του ΠΦΣ

Συμφωνία συνεργασίας συνήψαν το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και ο δικηγόρος Ηλίας Δημητρέλλος, νομικός σύμβουλος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018

Στη Βαρσοβία μεταβαίνει ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών

Στη Βαρσοβία μεταβαίνει την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018 ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών κ. Γρ. Σαραφιανός για τη Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018

Μιλούν για διπλή αξιολόγηση

Διπλή αξιολόγηση, λένε κάποιοι ότι χρειάζονται οι συσκευές που απελευθερώνουν φάρμακα! Αυτές, όπως ακούγεται, κρίνονται στα "κουτουρού" είτε ως φάρμακα (εισπνεόμενα αντiασθματικά) είτε ως συσκευές (ενδαγγειακά εμφυτεύματα).

Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018

Καλά νέα για το εξωϊδρυματικό επίδομα

Tα καλά πρέπει να λέγονται.. Μάθαμε λοιπόν ότι ο ΕΦΚΑ έστειλε ερμηνευτική εγκύκλιο στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται το εξής: το εξωϊδρυματικό επίδομα που προβλέπεται στις παραγράφους 1 και 2 του άρθρου 42 του Ν.

Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018

Διάκριση για τον Γιάννη Μπασκόζο

Πρόεδρος της 26ης Μόνιμης Επιτροπής για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) Ευρώπης, αναδείχτηκε ο Γιάννης Μπασκόζος.

Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018

Ποια η τύχη της προσφυγής;

Τι έγινε τελικά με την προσφυγή που είχε κάνει στο Συμβούλιο της Επικρατείας η Πανελλήνια Ενωση Ιδιωτικών Κλινικών και ο ΣΙΚΕ κατά της υπουργικής απόφασης για την εφαρμογή της στατιστικής μεθόδου και της μεθόδου της αναγωγής κατά τον ιατρικό έλεγχο των υποβαλλόμενων δαπανών από 1/1/2016; Στην προσφυγή περιλαμβάνονταν και θέματα αδιαφάνειας αλλά και το ζήτημα της αναστολής πληρωμής κατά την άσκηση έφεσης για τις περικοπές.

Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018

Η προμήθεια δεν κρίνεται απαραίτητη

Iσα που ξεκίνησε, ίσα που ματαιώθηκε... ο διαγωνισμός που είχε ξεκινήσει ο ΕΟΦ για την προμήθεια πακέτων λογισμικού αυτοματισμού γραφείου της Διεύθυνσης Οργάνωσης και Πληροφορικής.

Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018

Παιχνίδι ισορροπιών

Μπορεί να πηγαινοέρχονται τρία ονόματα επενδυτών, αλλά οι ενδιαφερόμενοι λέγεται ότι είναι πέντε. Ο λόγος για το νοσοκομείο Ντυνάν.

Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018

Σε αναμονή οι εταιρείες

Περιμένουν, αλλά ακόμη τίποτα...για την ηπατίτιδα λέω, και την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης. Αναμένουν οι εταιρείες να τους καλέσει η τελευταία προκειμένου να συζητηθούν οι αποζημιώσεις, καθώς το προηγούμενο πλαίσιο για τα φάρμακα καταπολέμησης της νόσου έληξε στις 31 Αυγούστου.

Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2018

Στα 200 ευρώ το επίδομα αεροθεραπείας

Στο ποσό των 200 ευρώ καθορίστηκε το επίδομα αεροθεραπείας που θα λάβουν οι ασφαλισμένοι που πάσχουν από φυματίωση, καρκίνο των πνευμόνων ή πνευμονοκονίαση, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου, καθώς επίσης και οι υποβληθέντες σε μεταμόσχευση πνευμόνων, καρδιάς και ήπατος και οι πάσχοντες από πνευμονοπάθεια με ποσοστό αναπηρίας 67%.