Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018

Εξελίξεις στο χώρο των καλλυντικών

Τελικά οι περισσότερες εξελίξεις έρχονται από τον χώρο των καλλυντικών. Και η αλήθεια είναι ότι αυτό έπρεπε να είναι το αναμενόμενο, καθώς τα καλλυντικά είτε λόγω των προσφορών, είτε λόγω της οικονομικής στενότητας των καταναλωτών, έχουν χάσει πολλά έσοδα την τελευταία επταετία.

Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018

Αναμένεται χιονοστιβάδα εξελίξεων

Έκρυθμο το κλίμα στα εσωτερικά της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας, και το ποτήρι, όπως μαθαίνουμε ξεχείλισε από την αναβολή του προγραμματισμένου ΔΣ της Εταιρείας, 24 ώρες μόλις πριν τη σύγκλιση αυτού, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει σε χιονοστιβάδα εξελίξεων.

Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018

Να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του

"Τα σύκα σύκα και η σκάφη σκάφη. Τουτέστιν, ο καθένας να πληρώνει τις ευθύνες του και να μην την πληρώνουν άλλοι αντ’ αυτού!" διαμήνυσαν πάροχοι στους αρμοδίους του ΕΟΠΥΥ σχετικά με τους κλινικούς γιατρούς που ακόμη δεν έχουν πιστοποιηθεί.

Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018

Για να δούμε ποιοι θα ακολουθήσουν

Δεν μπορούμε να είμαστε προκατειλημμένοι για τα πάντα. Ακούμε, και στη συνέχεια, ανάλογα τα αποτελέσματα, κρίνουμε. Στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά, λέει, ιδρύεται στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Εργαστήριο Αξιολόγησης Τεχνολογιών και Ανάλυσης Δεδομένων Υγείας (Health Technology Assessment & Health Analytics - ΗΤΑ & HA), το οποίο θα εξυπηρετεί εκπαιδευτικές και ερευνητικές ανάγκες όλων των ανωτέρω γνωστικών αντικειμένων και θα συμβάλει στην σύνδεση του Τμήματος με τις επιχειρήσεις του Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα.

Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018

Αυτή είναι ανάπτυξη…όχι αστεία!

Νοσοκομείο, λέει, υπέβαλε πρόταση ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 2014-2020 στον άξονα προτεραιότητας 3 “Υποδομές ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού και ενίσχυσης κοινωνικής συνοχής”, για 3.

Τρίτη, 09 Ιανουαρίου 2018

Η ταλαιπωρία του ασθενή

Δεν μπορώ να μην το πω με αυτά που μαθαίνω. Πάντα ο ασθενής θα είναι αυτός που θα ταλαιπωρείται περισσότερο. Και τι εννοώ!Είναι γνωστό ότι στις 31-12-2017 έληξε η παράταση που δόθηκε για την πιστοποίηση των συνταγογραφούντων γιατρών στον ΕΟΠΥΥ.

Δευτέρα, 08 Ιανουαρίου 2018

Περί επιτροπής αξιολόγησης

Σε διαγωνισμό για προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού προϋπολογισμού 1.497.000 Ευρώ, και με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, βάσει της βέλτιστης σχέσης ποιότητας – τιμής, την επιτροπή αξιολόγησης του διαγωνισμού αποτελούν: Ένας ΠΕ Πληροφορικής, ένας ΤΕ Τεχνολογικών Εφαρμογών, δύο ΤΕ Νοσηλευτικής και μία ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού…!Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει Μηχανήματα Τεχνητού Νεφρού, κλίβανο ατμού, τράπεζα οφθαλμολογικής χειρουργικής, C-arm για ορθοπεδική χρήση, οφθαλμολογικό χειρουργικό μικροσκόπιο, μόνιτορς παρακολούθησης ζωτικών παραμέτρων, ψηφιακό μαστογράφο, αντλίες έγχυσης φαρμάκων, απινιδωτή, τράπεζα ανάνηψης νεογνών κλπ.

Παρασκευή, 05 Ιανουαρίου 2018

Περισσότερες από 7.000 δωρεάν μαστογραφίες

Είναι μερικά έργα που πραγματικά πρέπει να μνημονεύονται λόγω της μεγάλης αξίας που έχουν. Πάνω, λοιπόν, από 7.000 δωρεάν μαστογραφίες σε περισσότερες από 70 περιοχές της Ελλάδος πρόσφεραν οι κινητές μονάδες της Ελληνικής Αντικαρκινικής εταιρείας το 2017.

Παρασκευή, 05 Ιανουαρίου 2018

Καλά νέα για τους παρόχους...

Καλά τα μαντάτα για τους παρόχους...δεν ξέρω αν αφορά όλους, αλλά κάποιοι θα δουν προσεχώς χρήματα στους λογαριασμούς τους.

Πέμπτη, 04 Ιανουαρίου 2018

Άλλο η τιμολόγηση...άλλο η αποζημίωση

Άλλο η τιμολόγηση...άλλο η αποζημίωση. Καλό μου ακούγεται σαν σχεδιασμός, αν και δεν αρέσει και πολύ στις εταιρείες του φαρμάκου.