Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017

Το μέλλον δείχνει μελανό για τον κλάδο

Υποθετικά πάντα, μιλώντας και χρησιμοποιώντας τον νόμο των πιθανοτήτων. Από το 2010 μέχρι και το 2017 ανέστειλαν τη λειτουργία τους 15 διαγνωστικά κέντρα, πανελλαδικά.

Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017

Οι αλήθειες πρέπει να λέγονται!

Αίσθηση προκάλεσε μία από τις διαφάνειες που εμφανίστηκαν από εκπρόσωπο ιδιωτικής κλινικής στο 13o Συνέδριο της ΕΣΔΥ.

Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017

Αδικεί τους πτυχιούχους το υπουργείο Υγείας

Ηρθαν προσλήψεις! όχι γενικώς αλλά ειδικώς! Στο υπουργείο Υγείας, προσλήφθηκαν 955 άτομα στην βάση της ακόλουθης εκπαιδευτικής κατηγορίας: α) 494 ατόμων, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (51,8%)β) 348 ατόμων, Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (36,5%)γ) 54 ατόμων, Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (5,7%) και δ) 59 ατόμων, Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (5,9%).

Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017

Ο ΦΣΑ πρότεινε στα μέλη του να προχωρήσουν στην προμήθεια του usb-token

Μέχρι πριν από δέκα μέρες, όπως με πληροφόρησαν, 30.000 περίπου ιατροί και φαρμακοποιοί προμηθεύτηκαν τα usb-token. Το θέμα είναι ότι τώρα θα μπορούν μόνο με τον κωδικό τους να μπαίνουν στα συστήματα της ΗΔΙΚΑ και να δίνουν ηλεκτρονικά τις συνταγές, καταργώντας το χαρτί.

Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017

Προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού με προγράμματα ΕΣΠΑ

Τα νοσοκομεία, υποβάλλουν στις ΥΠΕ και στο Υπουργείο Υγείας, τα αιτήματά τους για την ένταξη τόσο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) όσο και στα προγράμματα ΕΣΠΑ, για προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού.

Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017

H ελπίδα πεθαίνει τελευταία!

Μακάρι! Γιατί όχι άλλωστε; η ελπίδα πεθαίνει τελευταία! Έμαθα λοιπόν, ότι μέχρι το τέλος του πρώτου μήνα του 2018, οι αρμόδιοι, και εν προκειμένω η Υποεπιτροπή Διαπραγμάτευσης Φαρμάκων, θα έχoυν βρει άκρη -κοινώς θα προσδιοριστεί ο προϋπολογισμός τους- σε τέσσερις κατηγορίες σκευασμάτων και συγκεκριμένα για τα φάρμακα για μελάνωμα, από του στόματος χορηγούμενα, ανοσοθεραπείες για πολλαπλές ενδείξεις σε καρκίνο, φάρμακα για πολλαπλή σκλήρυνση και σκευάσματα για την υπερχοληστερολαιμία.

Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017

Φαίνεται προτιμούν...το χαρτί

Μου φαίνεται περίεργο την εποχή που τα πάντα αποθηκεύονται ηλεκτρονικά, κάποιοι να δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στο χαρτί, που και όγκο πιάνει και χάνεται! Το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, λέει, ενέκρινε τη διενέργεια Ανοικτού Διεθνή Διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου υλοποίησης του έργου «Παροχή Υπηρεσιών Αποθήκευσης και Διαχείρισης Αρχείου», προϋπολογισθείσας δαπάνης 3.

Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017

Με ποιο κριτήριο γίνεται η επιλογή

Όπως ένας ανθρώπινος οργανισμός εξελίσσεται, έτσι και η επιστήμη που τον υπηρετεί -εν προκειμένω η ιατρική σε όλα της τα επίπεδα.

Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017

Αλαλούμ με ραδιοφάρμακο σε νοσοκομείο της περιφέρειας

Σε Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Περιφέρειας, δεν γνώριζαν λέει ποιες εταιρείες μπορούν να το προμηθεύσουν ραδιοφάρμακο για τις εξετάσεις με το καινούργιο σύστημα PET/CT που εγκαθίσταται στο Νοσοκομείο από δωρεά! Έστειλαν, λοιπόν, έγγραφο στην αρμόδια αρχή με το οποίο ζητούνταν να τους αναφέρουν όλες τις εταιρείες που μπορούν να προμηθεύσουν το νοσοκομείο με το συγκεκριμένο ραδιοφάρμακο.

Παρασκευή, 08 Δεκεμβρίου 2017

Ζητείται συνδρομή για την αντιμετώπιση του προβλήματος

Σε καταγγελία προχώρησε ο φαρμακευτικός σύλλογος Λάρισας για τον τρόπο διανομής βασικών φαρμάκων από τις πολυεθνικές εταιρείες στο συγκεκριμένο νομό, καθώς επίσης και σε όλη την ελληνική επικράτεια.