Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017

Παράταση στην παράταση…

Έχω χάσει τον λογαριασμό με τις παρατάσεις, αλλά νομίζω είναι η τρίτη που δίνει ο ΕΟΠΥΥ στους παρόχους για την αποδοχή των συμψηφισμών.

Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017

Μεγάλες ζημιές στα φαρμακεία, στις πληγείσες περιοχές

Μεγάλες, μαθαίνουμε, είναι οι ζημιές για τα φαρμακεία που βρίσκονται στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ‘’έχουν πάρει φωτιά’’ από φαρμακοποιούς που θέλουν να βοηθήσουν όσο και όπως μπορούν τους συναδέλφους τους.

Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017

Γύρισαν πίσω τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα;

Τίποτα! ΄Αμα ψάχνεις, βρίσκεις. Εκείνα τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα που είχαν χαθεί, γύρισαν πίσω; καθώς είχα διαβάσει ότι βρέθηκαν- αν όχι όλα, τα περισσότερα.

Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017

Αποχωρούν λόγω pressing;

Δεν ξέρω, το ψάχνω. Πάντως, στο άκουσμα της φήμης σε πιάνει μια ταραχή. Και για να μην τα πολυλογώ...ακούστηκε ότι πολυεθνική που πρωταγωνιστεί στον κλάδο του φαρμάκου είναι μείον 20 υπαλλήλους.

Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017

Σε ποια φάση βρίσκεται το έργο;

Αναρωτιούνται γιατροί, αναρωτιέμαι και εγώ. Εκείνο το περίφημο Εθνικό Αρχείο Νεοπλασιών, το οποίο οργανώνεται από το 2011 με σχετικές εγκυκλίους για τον σαφή προσδιορισμό περιπτώσεων καρκίνου σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, τι γίνεται; Έργο για το οποίο μάλιστα το ΚΕ.

Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017

Εντός της εβδομάδας η πρόταση

Εντός της εβδομάδας, μαθαίνουμε ότι η διοίκηση της Ημίθεας, που ελέγχει το Ερρίκος Ντυνάν, θα καταθέσει την πρότασή της στους εργαζομένους για την επίλυση των όποιων διαφορών τους εξωδικαστικά.

Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017

Είναι θέμα…χημείας

Τελικά, η "χημεία" είναι μεγάλη υπόθεση σε όλες τις σχέσεις, είτε διαπροσωπικές, είτε επαγγελματικές, είτε συνδικαλιστικές.

Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2017

Σκέτη αποτυχία τα βιβλιάρια

Δεν το λέω εγώ...το λένε οι ειδικοί. Τι; Ότι τα νέα Βιβλιάρια Υγείας των Παιδιών  είναι σκέτη αποτυχία.  Όπως λένε Παιδίατροι, το βιβλιάριο που αντικατέστησε το μπλε και που χορηγείτο μέχρι πρότινος ήταν θαυμάσιο και θα μπορούσε απλώς να εκσυγχρονίζεται ανά τακτά διαστήματα με τις νέες καμπύλες ανάπτυξης, ίσως και με κάποιο νέο εμβόλιο (εφόσον προστεθεί στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών).

Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2017

Ορίστηκε συνάντηση για την επίλυση των θεμάτων

Συνάντηση, μάθαμε, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα ανάμεσα στους εργαζομένους του Ερρίκος Ντυνάν και την διοίκηση της εταιρείας Ημίθεα, στην οποία και ανήκει η κλινική, με θέμα τις εργασιακές διεκδικήσεις που έχουν προκύψει μετά από τις αγωγές κατά της Ημιθέας περί της διάδοχης κατάστασης και της παραβίασης των όρων στα ειδικά ωράρια.

Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2017

Όχι στο μονόπλευρο προσανατολισμό

Τελείωσε με επιτυχία το 19ο Πανελλήνιο Ογκολογικό Συνέδριο που συνδιοργάνωσαν τα 4 Αντικαρκινικά νοσοκομεία της χώρας και η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.