Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017

Θλιβερή διαπίστωση

Πόση θλίψη προκαλούν οι ειδήσεις που διαβάζεις και αναφέρονται στην αξιοποίηση της ιατρικής τεχνολογίας στη διερεύνηση των ασθενειών και την προοπτική θεραπείας των ασθενών, στα ξένα νοσοκομεία.

Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017

Σηκώνει τα χέρια ψηλά...

'Αναψαν τα αίματα στα ενδότερα του Υπουργείου Υγείας από στελέχη πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας εξαιτίας των αυξημένου νοσοκομειακού clawback.

Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017

Σενάριο επιστημονικής φαντασίας;

Μπορεί να φαντάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας αλλά δεν είναι. Το αντίθετο. Eίναι από τις ειδήσεις που όταν τις διαβάζεις αρχίζεις να προβληματίζεσαι έντονα για τα δεινά τα του οίκου σου, που πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο.

Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017

Από όλα έχει ο μπαξές!

Στα 13 εκατ. ευρώ έχει φθάσει, λέει, η συνολική αξία των δωρεών που έχουν γίνει από αρχές του έτους μέχρι τώρα στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, στα Κέντρα υγείας, στα ΠΕΔΥ κ.

Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017

Ζητούν να αυξηθεί ο αριθμός των δόσεων επιστροφής

Το Προεδρείο του ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. ζήτησε από τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. να αυξηθεί ο αριθμός των δόσεων επιστροφής τουλάχιστον σε 36 δόσεις από 18 που είναι, επειδή τα ποσά επιστροφής που έχουν προκύψει από το claw back και rebate των ετών 2012-2015 είναι πάρα πολύ μεγάλα για όλες τις εργαστηριακές μονάδες.

Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017

Τους κάλεσαν λόγω της υποσημείωσης

Κάποιες, λέει, κλινικές, επισκέφτηκαν το γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, όχι επειδή το ήθελαν οι ίδιες, αλλά επειδή κλήθηκαν.

Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017

"Ιδιωτικά Νοσοκομεία στην Ευρώπη: Υποστήριξη βιώσιμων συστημάτων υγείας"

Οριστικοποιήθηκε η ημερομηνία, και έτσι σας ενημερώνουμε ότι στις 7 Νοεμβρίου, η Ευρωπαϊκή Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών UEHP θα παρουσιάσει τελικώς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το έργο της, "Ιδιωτικά Νοσοκομεία στην Ευρώπη: Υποστήριξη βιώσιμων συστημάτων υγείας".

Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017

Γιατί σκοντάφτουμε;

Κοντεύουν δύο χρόνια, μας λένε πάροχοι, από τότε που άρχισε να εκπονείται το νέο νομοσχέδιο για τις προμήθειες για να αλλάξει το μοντέλο (προμηθειών).

Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017

Δεν φαίνεται να βιάζονται

Bγαίνουν, λέει, τα ΓΕΔΙΦΑ στα σούπερ μάρκετ μέχρι τα τέλη του χρόνου. Φήμες υπάρχουν πολλές, αλλά ακριβώς επειδή είναι φήμες, τίποτα δεν είναι και σίγουρο.

Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017

Χάνει η μάνα το παιδί...

Με βηματισμό χελώνας προχωρούν, όπως μαθαίνουμε οι πληρωμές των αναλωσίμων. Κατά τον μήνα Οκτωβριο πληρώθηκαν στην Αττική 9 φαρμακοποιοί για τον Ιανουάριο, 10 για τον Φεβρουάριο, 16 για τον Μάρτιο, 91 για τον Απρίλιο και 569 για τον Μάϊο.