Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017

Ακόμα περιμένουν…

Τα γραπτά, εκτός του ότι μένουν- πώς να το κάνουμε- αποτελούν και εγγύηση...Με δεδομένο λοιπόν ότι η αποζημίωση των εποχικών αντιγριπικών εμβολίων από τον ΕΟΠΥΥ γίνεται μόνο για τις ομάδες αυξημένου κινδύνου και οι πληροφορίες αυτές δεν εμφανίζονται στη διάγνωση της ηλεκτρονικής συνταγής- παρά μόνο η ένδειξη Ζ25.

Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017

Φύλαγε τα ρούχα σου

Φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά, και κάπως έτσι, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιατρικών Επισκεπτών έστειλε επιστολή γνωστοποίησης τόσο στον ΣΦΕΕ όσο και στην ΠΕΦ, ότι 1η Νοεμβρίου προχωρά σε κινητοποίηση για την φορολόγηση των εταιρικών αυτοκινήτων.

Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017

Πολλές οι υποχρεώσεις

Είναι γνωστό, ότι ποτέ δεν πρόκειται να χωρέσουν δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη. Στο πλαίσιο αυτό, ακούστηκε ότι ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κ.

Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017

Καλή η προσπάθεια

Η προσπάθεια δείχνει καλή, το αποτέλεσμα δεν ξέρω ποιο θα είναι. Και θα σας εξηγήσω τι εννοώ. Ο ΕΟΠΥΥ ζήτησε από πάροχο συνδρομή στην ολοκλήρωση της πιστοποίησης όλων των γιατρών που συνταγογραφούν εξετάσεις.

Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017

Χορήγηση άδειας για σχολική παρακολούθηση

Μία πίεση από τους διοικούντες πρέπει να την αισθάνονται οι ιατρικοί επισκέπτες, γιατί δεν εξηγείται αλλιώς η κίνησή τους να πάρουν επίσημη απάντηση από το Υπουργείο Εργασίας περί χορήγησης άδειας για σχολική παρακολούθηση (όπως αναφέρει και το σχετικό έγγραφο).

Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2017

Έλαβαν το πρόγραμμα για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά

Αυτό θα πει προγραμματισμός, και όχι αστεία...Οι παιδίατροι συνεργάτες του Metropolitan έλαβαν προ ημερών στους υπολογιστές τους το Επιστημονικό Πρόγραμμα της Παιδιατρικής Κλινικής για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2017

Δείκτες σοβαρών ζωτικών προβλημάτων

Απογοητευτικά είναι τα τελευταία στοιχεία -του 2016- για το μέλλον της Ελλάδας… Λιγότερες οι γεννήσεις στην Ελλάδα από τους θανάτους (92.

Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2017

Εφοδιασμός...με δελτίο

Με δελτίο, λέγεται, γίνεται ο εφοδιασμός των φαρμακείων σε εμβόλια για την ιλαρά, καθώς αυτά είναι δυσεύρετα. Αυτά αναφέρουν παράγοντες από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής, χαρακτηρίζοντας από την άλλη ως ‘’παραμύθια χωρίς τέλος’’ τα όσα λέγονται από κυβερνητικές πηγές, ότι δηλαδή τα αποθέματα των εμβολίων αυξήθηκαν από 100.

Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2017

Δεν ήξεραν δε ρώταγαν;

Άνθρωποι είναι, δεν μπορούν να τα ξέρουν και όλα. Και τι εννοώ… Βάσει του άρθρου 54 του νόμου 4412/2016 απαγορεύεται η χρήση εμπορικού σήματος και η αναφορά του θα επιτρεπόταν μόνο αν ήταν αδύνατη και ακατανόητη η περιγραφή του αντικειμένου της σύμβασης.

Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2017

Ετοιμάζεται απόφαση για τις ΜΕΘ

Όταν θέλεις να αποφύγεις τα χειρότερα, ένας καλός τρόπος είναι να "χρυσώσεις το χάπι". Κάτι οι αντιδράσεις, κάτι η γκρίνια, κάτι ο ανάδρομος Ερμής, κάτι τα κρούσματα της γρίπης που σε λίγο θα xτυπήσουν, ετοιμάζεται, λέει, νέα υπουργική απόφαση που θα αφορά αποκλειστικά τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που δίνει ο ιδιωτικός τομέας.