Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2017

Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού

Για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού ακούστηκε ότι θα πάει το αδιάθετο ποσό της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας από τους Πανελλήνιους Αντικαρκινικούς Εράνους.

Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2017

Διαμαρτυρία από τους ιατρικούς επισκέπτες

Κινητοποίηση διαμαρτυρίας στο Υπ. Οικονομικών αποφάσισαν οι ιατρικοί επισκέπτες την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου στις 13:30 με στόχο την κατάργηση του άρθρου 99 του Ν.

Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017

Ο υγιεινός τρόπος ζωής στο προσκήνιο

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση που πραγματικά αξίζει να την παρακολουθήσουμε όλοι πρόκειται να πραγματοποιηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο.

Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017

Σβήνουν και ξαναγράφουν!

Η ανατροπή, τελικά, σε όλα μπορεί να γίνει από τη μία στιγμή στην άλλη…Τα πάντα είναι θέμα μιας απόφασης. Και σαφώς, οι επιχειρήσεις- και αναφέρομαι στο φάρμακο- να βάλουν πλάτη σε αυτές τις δύσκολες ώρες που ζουν οι Έλληνες, αλλά για να συνεχίσουν να υπάρχουν πρέπει να βγάλουν και κάποια κέρδη!Έμαθα λοιπόν, ότι όλες οι εταιρείες μετά και από τα τελευταία μέτρα, σβήνουν και ξαναγράφουν τον προγραμματισμό τους.

Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017

PET-CT σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία

Κάτι τέτοια μαθαίνω και πραγματικά αναθαρρώ. Και θα σας εξηγήσω τι εννοώ. Τα μηχανήματα PET-CT που είναι απαραίτητα για τις εξετάσεις των καρκινοπαθών είναι περισσότερα στον ιδιωτικό τομέα από ό,τι στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017

Πέντε ημέρες στη διάθεσή της!

Για να δείτε την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται ένα σοβαρό θέμα λειτουργίας ενός νοσοκομείου (δηλαδή ο οργανισμός ενός νοσοκομείου, η στελέχωσή του, οι αρμοδιότητες κλπ) η επιτροπή που συστήνεται γαι την επιμέλεια του οργανισμού έχει 5 ημέρες για να ολοκληρώσει το έργο της .

Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΣΑμεΑ και «Ποπολάροι»

Κοινή εκδήλωση για τα 20 χρόνια από την ίδρυση του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία «Οι Ποπολάροι» αλλά και τα ισάριθμα του Ευρωπαϊκού Φόρουμ ΑμεΑ (EDF), πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017, στην αίθουσα του κινηματογράφου «Φώσκολος», στην πλατεία Σολωμού.

Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017

Πάγωσαν τα σχέδια...

Πονοκέφαλος έχει πιάσει τις πολυεθνικές που δεν ξέρουν τι θα κάνουν τελικά με τα καινοτόμα φάρμακα που έχουν, αν δηλαδή θα τα φέρουν στην Ελλάδα ή όχι.

Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017

Παράπονα φαρμακοποιών για χαμένους φακέλους

Φωτιά έχουν πάρει τα τηλέφωνα των φαρμακευτικών συλλόγων από παράπονα φαρμακοποιών... για φακέλους (υποβολών) που χάνονται στον ΕΟΠΥΥ ή για "περίεργες" παραλείψεις που βρίσκει ο ελεγκτής, ο οποίος όμως αρνείται να τις δείξει στους ενδιαφερόμενους.

Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017

Ψηφίστηκε η τροπολογία για τη θητεία των Ιατρικών Συλλόγων

Τον δρόμο της δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, έχει πάρει η διάταξη του υπουργείου Υγείας με την οποία παρατείνεται η θητεία των διοικητικών συμβουλίων των Ιατρικών Συλλόγων από τρία σε τέσσερα έτη.