Για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού ακούστηκε ότι θα πάει το αδιάθετο ποσό της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας από τους Πανελλήνιους Αντικαρκινικούς Εράνους. Θα επιχορηγηθούν τα 3 από τα 4 Αντικαρκινικά Νοσοκομεία της χώρας.

Στο ΓΟΝ “Οι Άγιοι Ανάργυροι”, υπάρχει λέγεται ήδη έτοιμος χώρος για υποδοχή ενός γραμμικού επιταχυντή. Το Αντικαρκινικό “Ο Αγ. Σάββας“ επιχορηγείται για την αγορά ενός γραμμικού επιταχυντή 6 Mev (μικρός επιταχυντής) με την προϋπόθεση την δαπάνη για την εκπόνηση μελετών, τη διαμόρφωση των χώρων εγκατάστασης και των αναγκαίων εργασιών να τις αναλάβει το νοσοκομείο.

Η προτεινόμενη επιχορήγηση για το ΑΝΘ Θεαγένειο κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και το νοσοκομείο θα έχει σύγχρονο ακτινοθεραπευτικό εξοπλισμό (2 σύγχρονους γραμμικούς επιταχυντές, ένα κοβάλτιο και την βραχυθεραπεία).

Στο Μεταξά...δεν έχει οριστεί κάποια επιχορήγηση.

Το σίγουρο είναι ότι ο σχεδιασμός για την αγορά, αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των ακτινοθεραπευτικών συστημάτων δεν περιχαρακώνεται σε επιλεκτικά νοσοκομεία ούτε εξαρτάται από τις σχέσεις διοικήσεων και υπουργείου, αλλά καθορίζεται από τις ανάγκες και τις λειτουργικές δυνατότητες των νοσοκομείων που παρέχουν τις θεραπευτικές υπηρεσίες στους ασθενείς, οι οποίοι δεν είναι ούτε των διοικήσεων ούτε των υπουργών.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ανακαλύφθηκε νέος μηχανισμός πρόκλησης ημικρανίας
Mητσοτάκης στη ΔΕΘ: Αυτοτελής φορολόγηση εισοδημάτων από εφημερίες γιατρών
Αϋπνία: Επιπτώσεις στην καθημερινότητα και σε βάθος χρόνου