Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2017

Κόστος συντήρησης των μηχανημάτων στα νοσοκομεία

Πάντα είχα μία περιέργεια με τα μαθηματικά και πάντα ρωτούσα! Να, εδώ και καιρό προσπαθώ να μάθω ποιο είναι το κόστος συντήρησης των μηχανημάτων στα νοσοκομεία και άκρη δεν έχει βγει.

Τετάρτη, 09 Αυγούστου 2017

Νέα επιχείρηση στο χώρο της υγείας

Με δεδομένο, όχι δηλαδή υπόθεση, ότι το δημόσιο σύστημα υγείας έχει τα θεματάκια του και με επίσης δεδομένο, ότι τέτοιες εποχές είναι κομματάκι δύσκολο να κάνεις επενδύσεις, όταν ακούς ότι δημιουργήθηκε μια νέα επιχείρηση και μάλιστα στον ευαίσθητο χώρο της υγείας, ένα χαμόγελο χαράς σου βγαίνει.

Τρίτη, 08 Αυγούστου 2017

Μα...τόσος χρόνος;

Σκέφτομαι αρκετές φορές ότι το να κτισθεί ένα νοσοκομείο είναι πολύ σημαντική υπόθεση και σίγουρα θέλει το χρόνο του για την ανέγερσή του.

Δευτέρα, 07 Αυγούστου 2017

Απ' όλα έχει ο μπαξές

Τέλος! Tα έχω μπερδεμένα στο μυαλό μου. Όταν λέμε για Κοινωνικό Κράτος, εννοούμε αυτά που κάνει και προσφέρει η Πολιτεία στους πολίτες της ή το αντίστροφο; Και το ρωτάω αυτό, διότι στο επτάμηνο του 2017 οι δωρεές στα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, και τους Φορείς, ήταν 560 διάφορα είδη, συνολικής εκτιμώμενης αξίας περίπου 4,6 εκατ.

Παρασκευή, 04 Αυγούστου 2017

Πίκρα λόγω ανατιμήσεων...

Θα πάθουν μεγάλη απογοήτευση -εγώ την έπαθα ήδη- όσοι μετά τις διακοπές επισκεφτούν τα φαρμακεία, προκειμένου να προετοιμαστούν με τα απαραίτητα σκευάσματα εν όψει χειμώνα.

Πέμπτη, 03 Αυγούστου 2017

Τι έδειξε έρευνα για τον εμβολιασμό και την ιλαρά

Συνήθως παίρνεις ως πρότυπο ή ως παράδειγμα τον καλύτερο, όταν θέλεις να βελτιώσεις τα του οίκου σου....Έγινε λοιπόν μία μελέτη στην Αμερική με θέμα πώς μπορεί να επηρεάσει η διστακτικότητα προς τον εμβολιασμό τις ετήσιες περιπτώσεις ιλαράς και το οικονομικό κόστος στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τετάρτη, 02 Αυγούστου 2017

Με νομική γνωμάτευση...

Άκουσα...ότι σε διαγωνισμό για συντήρηση ιατρικού εξοπλισμού, ο νομικός σύμβουλος του νοσοκομείου γνωμοδότησε ότι επικαιροποιημένα πιστοποιητικά εκπαίδευσης από τον κατασκευαστή οίκο δεν αρκούν ως δικαιολογητικά να αποδείξουν τη δυνατότητα εκτέλεσης εργασιών συντήρησης σε όµοιο εξοπλισµό του ίδιου κατασκευαστικού οίκου.

Τρίτη, 01 Αυγούστου 2017

Αναστολή λειτουργίας κλινικής στη Θεσσαλονίκη

Ανέστειλε τη λειτουργία της σήμερα στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από δεκαετίες λειτουργίας της, γνωστή Νευρολογική Κλινική, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, της έλλειψης ρευστότητας λόγω των rebate and clawback και των εξωπραγματικων αποζημιώσεων που καταβάλλει ο ΕΟΠΥΥ.

Τρίτη, 01 Αυγούστου 2017

Καλή αρχή!

Αύριο γίνεται το πρώτο διοικητικό συμβούλιο με το νέο πια προεδρείο στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο. Τα θέματα είναι και πολλά και καυτά.

Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017

Ανατιμήσεις σε ΜΗΣΥΦΑ εν όψει

Δεν θα προλάβει να τελειώσει η εβδομάδα....και θα δούμε αρκετές ανατιμήσεις σε μη συνταγογραφούμενα φάρμακα.... (κάτι σχετικό ετοιμάζεται και από την πλευρά του υπουργείου).