Πάντα είχα μία περιέργεια με τα μαθηματικά και πάντα ρωτούσα! Να, εδώ και καιρό προσπαθώ να μάθω ποιο είναι το κόστος συντήρησης των μηχανημάτων στα νοσοκομεία και άκρη δεν έχει βγει.

Καλά που υπάρχει και το πρόγραμμα Διαύγεια και έχουμε μία κάποια ενημέρωση!
Σύμφωνα λοιπόν με στοιχεία από το πρόγραμμα “Διαύγεια”, στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, στο 1ο επτάμηνο του 2017, υπεγράφησαν 534 συμβάσεις συντήρησης και επισκευής 692 απεικονιστικών μηχανημάτων, συνολικής δαπάνης 7,630 εκατ. Ευρώ. Πολλές οι επισκευές πάντως!

Από το σύνολο των συμβάσεων, το 28% αφορά τα συστήματα υπολογιστικής τομογραφίας, το 10% συστήματα μαγνητικής τομογραφίας, το 16% αφορά τα συστήματα αγγειογραφίας / στεφανιογραφίας, το 24% τα ακτινολογικά μηχανήματα, το 6% τα συστήματα υπερήχων, το 6% τα CR-εμφανιστήρια και το 10% τα υπόλοιπα μηχανήματα (μαστογράφοι, οστεοπυκνόμετρα, πυρηνικής ιατρικής, κλπ).

Από τις συμβάσεις, το 43% αποτελούν χρονικές συμβάσεις συντήρησης και το 44% συμβάσεις-αναθέσεις επισκευής. Στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ, υπηρεσίες συντήρησης και επισκευής σε απεικονιστικά συστήματα παρέχουν 38 εταιρείες ! Και λίγες μου φαίνονται (!) αφού, όπως φαίνεται οι δουλειές στα δημόσια νοσοκομεία πάνε καλά!

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΕΔΗΝ: Περιφρόνηση προς νοσηλευτές και άλλους υγειονομικούς οι εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ
Ανακαλύφθηκε νέος μηχανισμός πρόκλησης ημικρανίας
Mητσοτάκης στη ΔΕΘ: Αυτοτελής φορολόγηση εισοδημάτων από εφημερίες γιατρών