Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2016

Προσπαθούν μόνοι τους να λύσουν το πρόβλημα

Ο ΙΦΕΤ και ο ΕΟΦ δεν είναι οι αρμόδιοι να καλύπτουν άμεσα τις όποιες ανάγκες υπάρχουν στην αγορά σε σκευάσματα; Ισχύει κάτι διαφορετικό και δεν το ξέρω; Και αναρωτιέμαι: όταν λείπει εδώ και καιρό από την αγορά φάρμακο για τον καρκίνο και οι σύλλογοι καρκινοπαθών βρίσκονται στις επάλξεις και προσπαθούν μόνοι τους -στέλνοντας μάλιστα μηνύματα μέσα στα Χριστούγεννα- να λύσουν το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, τα αρμόδια από το κράτος όργανα για την ομαλή ροή της αγοράς φαρμάκου…πού βρίσκονται;Μήπως θα έπρεπε πρωτίστως να ερωτηθεί η εταιρεία που το διανέμει γιατί υπάρχει αυτή η έλλειψη και εν συνεχεία αν πράγματι υπάρχει πρόβλημα στη διάθεση του συγκεκριμένου σκευάσματος να αναζητηθούν άλλες λύσεις; Δεν ξέρω…ιδέες πετάω, ως άσχετη!

Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2016

Επιστημονικό συνέδριο για την Παιδοψυχολογία

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η διεξαγωγή του Επιστημονικού Συνεδρίου "Έρευνα και Καινοτομία στην Παιδοψυχολογία και την Παιδοψυχιατρική-Διεπιστημονικές προσεγγίσεις και Προοπτικές".

Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2016

''Παράλογες'' απαιτήσεις...

Αδιέξοδο, λέει, έχει δημιουργηθεί στις συζητήσεις με τον ΕΟΠΥΥ για τη χορήγηση αναλωσίμων σακχαρώδους διαβήτη από 1η Ιανουαρίου 2017.

Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016

Eπιστολή συνεργασίας σε αθλητικές ομοσπονδίες

Eπιστολή συνεργασίας σε 12 αθλητικές ομοσπονδίες, έστειλε ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής, προκειμένου να υπάρξει από κοινού διοργάνωση προγραμμάτων που θα περιλαμβάνουν γενική οδοντιατρική ενημέρωση, ατομική εξέταση και χορήγηση οδηγιών σε παιδιά ηλικίας μέχρι και 15 ετών.

Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016

Φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα ή συμψηφισμός

Έχει ξεκινήσει, λέει, η διαδικασία οριστικοποίησης των υποβολών του Αυγούστου. Όχι βέβαια σε όλους, καθώς κάποιοι κλάδοι θα πληρωθούν μεν- με καθυστέρηση δε, αλλά και εκεί που έχουν δρομολογηθεί πληρωμές, η πλειονότητα των παρόχων έχει ανοικτά μέτωπα με την Εφορία.

Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016

Παράταση 30 ημερών...

Παράταση 30 ημερών έδωσε τo Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας, μετά από σχετική απόφαση που έλαβε για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων για τις υποτροφίες που έχει προκηρύξει για τα έτη 2017-2019.

Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016

Αλλαγές στη δομή της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Metropolitan

Διοικητικές ανακατατάξεις θα έχουμε από τη νέα χρονιά στη δομή της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Metropolitan η οποία διαμορφώνεται ως εξής:Επιστημονικός Σύμβουλος της Διοίκησης για την Οργάνωση και Λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής θα είναι ο Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ.

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016

Δωρεάν η εγκατάσταση των μηχανημάτων ακτινοθεραπείας

Με σκοπό την απρόσκοπτη εγκατάσταση των 10 μηχανημάτων ακτινοθεραπείας (γραμμικοί επιταχυντές) που αποτελούν δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) προς επτά δημόσια νοσοκομεία, μάθαμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) αποφάσισε να προσφέρει προς τα νοσοκομεία- αποδέκτες της δωρεάς τις υπηρεσίες αδειοδότησης, όπως αυτές απαιτούνται από την κείμενη νομοθεσία, χωρίς χρέωση.

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016

Δικαιολογητικά για ανανέωση κουπονιών

Ξεκίνησε η ανανέωση των Δελτίων και των κουπονιών μετακίνησης, των Νεφροπαθών σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπ. Εργασίας η οποία λήγει στις 31 Ιανουαρίου 2017.

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016

Σχολείο ειδικής εκπαίδευσης για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού, στην Πάτρα

Μέρα με την ημέρα…πιστεύω όλο και πιο πολύ ότι τα καλύτερα σε αυτή τη ζωή γίνονται από εμάς, τους απλούς και χωρίς αξιώματα ανθρώπους.