Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016

Συζήτηση για τα απόβλητα και όχι μόνο

Μεγάλη συζήτηση ξεκινά σήμερα στο Birmingham της Βρετανίας, από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ιδιωτικών Κλινικών για τα απόβλητα και το πώς πρέπει να γίνεται η διαχείρισή τους.

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016

Στις επάλξεις οι φυσικοθεραπευτές

Στις επάλξεις βρίσκονται και πάλι, όπως μαθαίνουμε, οι φυσικοθεραπευτές. Ο λόγος; Στις 7 Νοεμβρίου 2016, η ΗΔΙΚΑ έχει ενσωματώσει στο σύστημα συνταγογράφησης τις προβλέψεις της Υπ.

Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2016

Tι δουλειά έχουν οι ασφαλιστές με τους Παιδιάτρους;

Η "μπάλα" χάνεται από τη στιγμή που ο ένας μπαίνει στα χωράφια του άλλου με το έτσι θέλω. Τώρα βέβαια, θα μου πεις αυτό δεν γινόταν και στο παρελθόν, καθώς πάντα υπήρχαν αυτοί που το έπαιζαν γκουρού επί παντός επιστητού; Συμφωνώ! Απλώς, σήμερα η κατάσταση έχει ξεφύγει τελείως και έχουν πολλαπλασιαστεί όλοι εκείνοι που στο όνομα της κρίσης και των συνεπειών που αυτή έχει επιφέρει -παντός φύσεως- προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα επιεικώς απαράδεκτα αιτήματα που έχουν.

Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2016

Τελικά λεφτά υπάρχουν;

Mία απορία την έχω...να το κρύψω; Τελικά λεφτά υπάρχουν ή δεν υπάρχουν;.... Από εδώ και από εκεί, οι αρμόδιοι του Υπουργείου υγείας λένε στους παρόχους ότι μέχρι τα τέλη του έτους θα έχουν πληρωθεί και τον Αύγουστο (κάποιοι έχουν πληρωθεί έως και το Μάιο).

Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2016

''’Ετος επανεκκίνησης’’ το 2006 για τον ΕΟΜ

Παρά τις δυσκολίες, το έτος 2016 αποτέλεσε «έτος επανεκκίνησης» για τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων και για όλο το Σύστημα των Μεταμοσχεύσεων στη χώρα μας.

Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2016

Σταματούν τα "τυφλά" ραντεβού;

Παύουν πλέον τα "τυφλά" ραντεβού ανάμεσα στους Ιατρικούς Επισκέπτες και στους γιατρούς; Τι να πω...μάλλον! Ανακοίνωση από τη Μονάδα υγείας Αγίας Σοφίας αναφέρει ότι "με βάση τις οδηγίες της υπ' αρ.

Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2016

Οικονομικά βοηθήματα για νέους Καρδιολόγους

Οικονομικά βοηθήματα για νέους Καρδιολόγους προκήρυξε το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας για το Ακαδημαϊκό Έτος 2016-2017.

Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2016

Ημέρα πρόληψης για τον διαβήτη

Μέσα στο πολυδαίδαλο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ο φάρος του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης εκπέμπει σήμα. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη και σε συνεργασία με το Τμήμα Διαβήτη και Μεταβολισμού της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης διοργανώνει την ‘’Ημέρα πρόληψης’’ για το Σακχαρώδη Διαβήτη, το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016.

Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2016

Γιατί θα αυξηθούν οι τιμές των φαρμάκων κατά του διαβήτη

Σημαντική αύξηση στις τιμές τους αναμένεται τα επόμενα χρόνια για τα σκευάσματα για τον διαβήτη. Οι καλά γνωρίζοντες λένε ότι αυτό θα προέλθει από τρεις παράγοντες.

Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2016

Ψάχνουν τις σχέσεις

Aυτοί οι Εισαγγελείς στην Αμερική, πολύ ψάχνουν τις φαρμακοβιομηχανίες τελικά....Από πέρυσι έχουν ξεκινήσει να ξεψαχνίζουν μία πολυεθνική (βεβαίως, βεβαίως) και συγκεκριμένα τις σχέσεις που είχε με τα κανάλια διανομής των σκευασμάτων της, αφού λέει, έδινε το κάτι τις για προνομιακή μεταχείριση.