Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2015

Πληρωμές με προκαταβολές και έναντι

Στο στόχαστρο του Σωματείου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Εργαστηρίων και Συναφών Χώρων της Αθήνας βρέθηκε προ ημερών διαγνωστικό κέντρο -πρωτοβάθμια περίθαλψη- που βρίσκεται στην περιοχή των Αμπελοκήπων- και όχι άδικα από ότι μάθαμε.

Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2015

"Φακέλωμα" σε όλους και όλα!

Προώθηση της ηλεκτρονικής κάρτας και της πλήρους ηλεκτρονικοποίησης του συστήματος για τον εξορθολογισμό του, της επιστημονικής εφαρμογής μέσω πρωτοκόλλων της ιατρικής λειτουργίας και της real time παρακολούθησης του συστήματος υγείας για αποφυγή κατασπάλησης πόρων, είναι μερικά μόνο από τα μέτρα, που σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο πρέπει να πάρει το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να υπάρξουν λύσεις με ορατά αποτελέσματα.

Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2015

Γνωριμία ιατρικών επισκεπτών με νέο σκεύασμα

Κεκλεισμένων των θυρών σε ξενοδοχείο στο Καβούρι βρίσκονται εδώ και μία εβδομάδα 60 ιατρικοί επισκέπτες πολυεθνικής εταιρείας και εκεί- όπως μάθαμε- θα βρίσκονται μέχρι και την προσεχή Πέμπτη.

Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015

Ραντεβού Μπασκόζου με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Ιατρικών Επισκεπτών

Στις 29 του μήνα μάθαμε ότι κλείστηκε τελικώς το ραντεβού του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας Γ. Μπασκόζου- ο οποίος έλειπε στη Λευκορωσία σε συνέδριο για την υγεία- με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Ιατρικών Επισκεπτών.

Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015

Tο ΣτΕ ακύρωσε υπουργική απόφαση για τον ιατρικό τουρισμό

‘’Όχι’’, είπε το Συμβούλιο της Επικρατείας σε υπουργική απόφαση -της προηγούμενης κυβέρνησης- που αφορούσε τον ιατρικό τουρισμό βάσει της οποίας οι ιδιωτικές κλινικές θα πρέπει να διαθέτουν διεθνή πιστοποίηση αν θέλουν να μπορούν να νοσηλεύουν πολίτες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2015

Εξοικονόμηση 1,5 εκατομμυρίων ευρώ στο δημόσιο με το εθνικό διαδικτυακό σύστημα κλεισίματος ραντεβού

Πάνω από 1,5 εκατομμύρια ευρώ αναμένεται να είναι η ετήσια εξοικονόμηση του κράτους και περίπου 1,8 εκατομμύρια ευρώ θα εξοικονομήσουν οι πολίτες, εφόσον- και αν- ολοκληρωθεί το εθνικό διαδικτυακό σύστημα κλεισίματος ραντεβού.

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015

Η Αθήνα σημείο συνάντησης των φαρμακοποιών

Επίσημο κάλεσμα στους Συλλόγους των Φαρμακείων Νοτίου Ελλάδος σκοπεύει να απευθύνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, με σημείο συνάντησης την Αθήνα.

Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015

Ασθενείς δύο ταχυτήτων!

Τη στιγμή που οι ασθενείς που παρακολουθούν συνεδρίες φυσικοθεραπείας ή λογοθεραπείας δικαιούνται – βάση του κείμενου κανονισμού του ΕΟΠΥΥ – επιστροφή ποσού από το ασφαλιστικό ταμείο έως και 15 ευρώ, εκείνοι που χρειάζονται εργοθεραπεία (ενήλικες και παιδιά) μπορούν να καρπωθούν ως επιστροφή το εξωφρενικό ποσό των 1,23 ευρώ για κάθε συνεδρία! Αυτό δεν είναι αρκετό για να βγουν στο δρόμο ασθενείς μαζί με τους Συλλόγους Ελλήνων Εργοθεραπευτών ανά την Ελλάδα; Ε! Αυτό θα κάνουν σήμερα -εκτός αν πτοηθούν από τη βροχή- με σημείο συνάντησης που αλλού; στο Υπουργείο Υγείας στις 12.

Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015

Ο Πέτρος Γιαννουλάτος νέος γενικός γραμματέας Υγείας

Ένα παλαιό υπηρεσιακό στέλεχος του υπουργείου Υγείας, διόρισε ο πρωθυπουργός στη θέση του γενικού γραμματέα Υγείας.Πρόκειται για τον Πέτρο Γιαννουλάτο, ο οποίος έχει θητεύσει γενικός διευθυντής Ψυχικής Υγείας, ενώ είναι συνδικαλιστικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στο υπουργείο Υγείας.

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015

Από Δεκέμβριο ξεκινά το σύστημα ΑPI

Aπό 1η Δεκεμβρίου 2015 ξεκινά το νέο σύστημα συλλογής και ταξινόμησης δεδομένων ηλεκτρονικής συνταγογράφησης -ΑPI όπως ονομάζεται- από τα φαρμακεία, καθώς το προηγούμενο σύστημα ως παλιό.