Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015

Διαφάνεια στο φάρμακο επιζητούν οι φαρμακαποθήκες

Συγκέντρωση στον κλάδο των φαρμακαποθηκών, παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, με το κλείσιμο αρκετών ιδιωτικών μονάδων, τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, αλλά και τα μέτρα περικοπών του φαρμακεμπορικού κέρδους.

Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015

Τεχνολογία υγείας με κινδύνους ασφαλείας των ασθενών

Τέσσερις κινδύνους από την τεχνολογία υγείας που σχετίζονται με την ασφάλεια των ασθενών, παρατηρεί το Ερευνητικό Ινστιτούτο Επείγουσας Φροντίδας των ΗΠΑ στον φετινό του κατάλογο των 10 προτεραιοτήτων ασφάλειας των ασθενών.

Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015

Νέος πρόεδρος στο Ινστιτούτο εκπαίδευσης φαρμακοποιών

Νέος πρόεδρος στο Ινστιτούτο Δια βίου εκπαίδευσης και επαγγελματικής ανάπτυξης φαρμακοποιών (ΙΔΕΕΑΦ) ανέλαβε πρόσφατα ο νέος γενικός γραμματέας του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Γιάννης Μακρυγιάννης.

Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015

Επιχειρήσεις ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στον Πρέσβη των ΗΠΑ

Συνάντηση με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, κ. David D. Pearce, έχουν σήμερα πέντε διευθύνοντες σύμβουλοι πολυεθνικών εταιριών ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο περιθώριο του αντίστοιχου διεθνούς συνεδρίου που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στην Αθήνα.

Τρίτη, 19 Μαΐου 2015

Νέος διευθύνων σύμβουλος στην Ευρωκλινική

Νέος Διευθύνων Σύμβουλος στην Ευρωκλινική, ανέλαβε πρόσφατα ο κ. Αντώνης Βουκλαρής, μέχρι πρότινος εμπορικός διευθυντής του νοσοκομείου Υγεία.

Δευτέρα, 18 Μαΐου 2015

Μεταμεσονύχτιες διορθώσεις και ενστάσεις για φάρμακα

Τη διόρθωση του αλαλούμ με τις ασφαλιστικές τιμές των φαρμάκων, περιμένει η αγορά, σήμερα τα μεσάνυχτα.Μέσα σε λίγες ώρες, οι τιμές που θα πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ ως συμμετοχή δική του στα 700 περίπου νέα γενόσημα που πήραν τιμή εντός του 2014, ανεβοκατέβηκαν στην ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ και τώρα με εντολή του υπουργού Υγείας, αναμένεται να επανέλθουν στα πρότερα επιπεδα, με την ανάρτηση που αναμένεται στις 12 τα μεσάνυχτα.

Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015

Αιχμές για σχέσεις με τη φαρμακοβιομηχανία

Έχει ξεφύγει η κατάσταση με την αντιπαράθεση Κουρουμπλή – Γεωργιάδη...Κατά τη χθεσινή ανταλλαγή...επιχειρημάτων στη Βουλή, οι δύο άνδρες άφησαν εκατέρωθεν αιχμές για εξυπηρέτηση συμφερόντων της φαρμακοβιομηχανίας.

Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015

Αντιπαράθεση επικοινωνιακών μηχανισμών

Με ενδιαφέρον αναμένεται η κορύφωση της επικοινωνιακής καμπάνιας ελληνικών και πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών.Το διακύβευμα είναι μεγάλο, καθώς το υπουργείο Υγείας θέλει να αυξήσει τη διείσδυση των ελληνικών γενοσήμων (σήμερα είναι στο 35%), σε βάρος των πρωτοτύπων.

Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015

Οι δωρεές του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στην Υγεία

Έξι ελληνικά νοσοκομεία χρηματοδοτεί το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, για την ενίσχυση τμημάτων και δράσεων.Στην τακτική του συνεδρίαση, το διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος ενέκρινε 67 νέες δωρεές, συνολικού ύψους 11,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Τρίτη, 12 Μαΐου 2015

Ονομαστική ψηφοφορία κατά Γάλλων συνδικαλιστών

Πολύ πιο υποβαθμισμένη από όσο υπολογιζόταν, ήταν η συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με Γάλλους συνδικαλιστές.