Τέσσερις κινδύνους από την τεχνολογία υγείας που σχετίζονται με την ασφάλεια των ασθενών, παρατηρεί το Ερευνητικό Ινστιτούτο Επείγουσας Φροντίδας των ΗΠΑ στον φετινό του κατάλογο των 10 προτεραιοτήτων ασφάλειας των ασθενών.

Ο πρώτος, αφορά τους κινδύνους από ανεπαρκείς πολιτικές και πρακτικές για τη διαμόρφωση των κριτηρίων συναγερμού για τον ασθενή, ο δεύτερος τα ελλιπή δεδομένα στα συστήματα πληροφορικής για την υγεία, ο τρίτος τα "μπερδέματα" στις ενδοφλέβιες γραμμές χορήγησης φαρμάκων και διαλυμάτων με λάθος αποτελέσματα στη χορήγηση της απαιτούμενης θεραπείας και ο τέταρτος στην ανεπαρκή επεξεργασία ενδοσκοπίων και χειρουργικών εργαλείων για χρήση σε επόμενους ασθενείς.

Εκτός των παραπάνω, η λίστα περιλαμβάνει για πρώτη φορά φέτος, την αποτυχία ανεξάρτητων επανελέγχων, προβλήματα στη μεταφορά ασθενών, καθώς και λάθη στη δοσολογία των φαρμάκων, κατά την προσαρμογή των μετρικών συστημάτων από λίβρες σε κιλά και το αντίστροφο.

Στη φετινή λίστα παραμένουν επίσης τα προβλήματα της τελευταίας διετίας, με τη διαχείριση της βίας των ασθενών, το συντονισμό περιστατικών που σχετίζονται με προβλήματα φαρμακευτικών αγωγών και περιστατικά με προβλήματα από τη χρήση οπιοειδών.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση υπουργού Υγείας με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών
Ανθυγιεινή  διατροφή του πατέρα συνδέεται με καρδιοπάθεια στην κόρη του [μελέτη]
Γιόγκα και διατάσεις κατά της ακράτειας στις γυναίκες [μελέτη]