Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 09 Απριλίου 2015

Τροπολογία για τις πληρωμές των εξωσυμβατικών

Προσπάθειες για τη δυνατότητα των νοσοκομείων να εκταμιεύσουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα, ώστε να μπορέσουν να πληρώσουν τους προμηθευτές τους, καταβάλλει το υπουργείο Υγείας.

Τετάρτη, 08 Απριλίου 2015

Πλεονασματικά νοσοκομεία, αν ο ΕΟΠΥΥ πληρώσει...

Στο 1,079 δις. φτάνουν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου οι οφειλές των νοσοκομείων για κάθε είδους προμήθεια υλικών και υπηρεσιών στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και κάθε είδους outsourcing όπως καθαριότητα, catering ή φύλαξη.

Τρίτη, 07 Απριλίου 2015

Περικοπές ορθοπεδικών υλικών στο 40% την τριετία;

Δυσκολία στις πληρωμές των προμηθευτών τους αρχίζουν να παρατηρούν τα νοσοκομεία, καθώς τα ταμειακά τους διαθέσιμα τελειώνουν.

Δευτέρα, 06 Απριλίου 2015

Αλεξανδρούπολη: Νέος εξοπλισμός 2,15 εκατομμυρίων ευρώ μέσω ΕΣΠΑ

Ανανεωμένος και υπερσύγχρονος είναι πλέον ο εξοπλισμός αξίας 2,15 εκ. ευρώ που προμηθεύτηκε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, μέσω ΕΣΠΑ.

Παρασκευή, 03 Απριλίου 2015

''Καραούλι'' για τις κλοπές στα φαρμακεία...

Περίπου 40 κλοπές έχουν παρατηρηθεί το τελευταίο δίμηνο σε φαρμακεία στην Αττική, ενώ το ... «σπορ» έχει ξεκινήσει από πέρυσι.

Πέμπτη, 02 Απριλίου 2015

Ο Ηλίας Γιαννόγλου Β΄ αντιπρόεδρος ΕΟΦ

Και τυπικά από σήμερα, Β΄ αντιπρόεδρος του ΕΟΦ είναι ο φαρμακοποιός κ. Ηλίας Γιαννόγλου, με τη δημοσίευση της τοποθέτησής του στη Διαύγεια.

Τετάρτη, 01 Απριλίου 2015

Εφημερία με ''κληρονομικό χάρισμα''...

Μικρό νοσοκομείο της περιφέρειας, πολύ κοντά στην Αθήνα, μετέχει κανονικά στο σύστημα εφημεριών, ενώ διαθέτει και ξεχωριστό Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015

Πέθανε ο πρώην υπουργός Υγείας Λάμπρος Παπαδήμας

Την τελευταία του πνοή άφησε το πρωί της Τρίτης στο νοσοκομείο “Ερυθρός Σταυρός” ο Λάμπρος Παπαδήμας.Ο 76χρονος πολιτικός νοσηλευόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Λαμίας.

Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015

PriceWaterhouseCoopers: Ίδιες οι δαπάνες για νοσηλεία και ειδικές θεραπείες

Ισοδύναμη με τη νοσοκομειακή θεραπεία, φαίνεται πως είναι η αναζήτηση εξειδικευμένων ιατρικών υπηρεσιών, σύμφωνα με στοιχεία της PriceWaterhouseCoopers, από μελέτη της για τις τάσεις στο κόστος περίθαλψης.

Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015

Νέες διαδικασίες καθυστερούν τις πληρωμές εφημεριών

Τα ποσά των εφημεριών έστειλε σήμερα το υπουργείο Υγείας στα νοσοκομεία, οπότε αύριο ή μεθαύριο θα μπορούν να είναι διαθέσιμα από τις Τράπεζες.