Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2015

Αδυναμία προσανατολισμού ''βλέπει'' η ιδιωτική υγεία

Άμεση συνάντηση με τον υπουργό Υγείας για την επανατοποθέτηση του ιδιωτικού τομέα υγείας της χώρας αναμένεται να έχουν οι εκπρόσωποι των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών την ερχόμενη εβδομάδα, ύστερα από τους συμψηφισμούς φόρων, πόρων υπέρ τρίτων, rebate και clawback προηγουμένων ετών κλπ.

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015

Ρυθμοί ''ανάπτυξης'' σε ΜΗΣΥΦΑ και αρνητική λίστα...

Την ... ανηφόρα έχουν αρχίσει να παίρνουν πάλι τα φάρμακα εκτός λίστας, είτε πρόκειται για συνταγογραφούμενα που δεν αποζημιώνονται, είτε για ΜΗΣΥΦΑ.

Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015

Προαγωγή στην Pfizer

Στο τμήμα δημοσίων υποθέσεων της Pfizer, ως senior public affairs & market access manager, «μετακόμισε» τις τελευταίες ημέρες ο μέχρι πρότινος communication manager της εταιρίας, Αντώνης Φουστέρης.

Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015

Η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και το ''παρδαλό κατσίκι''

Μια συνομιλία, γεμάτη «αβροφροσύνη» είχαν τις τελευταίες ημέρες Άδωνις Γεωργιάδης και Κώστας Λουράντος, πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2015

Στη Δικαιοσύνη η ιδιωτική υγεία κατά συμψηφισμών του ΕΟΠΥΥ

Συμψηφισμούς χωρίς πιστωτικά σημειώματα, κάνει ο ΕΟΠΥΥ τις τελευταίες ημέρες, μέσω βεβαιώσεων παρακράτησης φόρου, αναστατώνοντας τους παρόχους του.

Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2015

Ανακατατάξεις προσώπων σε Abbott και Mylan

Σειρά ανακατατάξεων σε πρόσωπα, προκαλεί η εξαγορά του τμήματος φαρμάκων της Abbott από τη Mylan, παρότι η συγχώνευση δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2015

Γυναίκα στο ‘’τιμόνι’’ των φαρμακαποθηκών

Νέα πρόεδρος στον Πανελλήνιο Σύλλογο Φαρμακαποθηκαρίων, εξελέγη η κ. Ειρήνη Μαρκάκη, στη σημερινή συγκρότηση σε σώμα του νέου διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου.

Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2015

Στα 790 εκατομμύρια ευρώ τα χρέη νοσοκομείων και ΕΟΠΥΥ

Σοβαρή επιβράδυνση πληρωμών από τα νοσοκομεία και τον ΕΟΠΥΥ παρατηρούν οι φαρμακευτικές, όχι μόνο το τελευταίο δίμηνο, αλλά και από τους τελευταίους μήνες της περασμένης χρονιάς.

Τρίτη, 03 Μαρτίου 2015

Νέα πρόσωπα για ΕΟΠΥΥ και ΕΟΦ

Δύο καθηγητές από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, φαίνεται ότι αναλαμβάνουν στους δύο κεντρικούς οργανισμούς που εποπτεύει το υπουργείο Υγείας.

Δευτέρα, 02 Μαρτίου 2015

Ευνοϊκή η τιμολόγηση για τις ελληνικές φαρμακευτικές;

Η διπλή τιμή των φαρμάκων (μία για το σύστημα ασφάλισης και μία για την ελεύθερη αγορά που θα είναι και η ανακοινώσιμη στο εξωτερικό, λιανική τιμή των φαρμάκων) φαίνεται τελικά πως «κλείδωσε» στο σενάριο του μέσου όρου των δύο φθηνότερων τιμών της Ευρώπης και του μέσου όρου των τριών φθηνότερων τιμών της Ευρωζώνης.