Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015

Η κρίση απέκλεισε το 75% των ασθενών από υπηρεσίες ψυχικής υγείας...

Στην 28η θέση επί 30 χωρών, κατατάσσει ο Δείκτης Ψυχικής Υγείας του τμήματος Intelligence του Economist την Ελλάδα, ενώ στις επιμέρους μετρήσεις η χώρα μας δεν ανεβαίνει πάνω από την 24η θέση.

Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015

Μόλις στο 30% η κάλυψη των θέσεων γιατρών!

Δημοσιεύθηκαν πρόσφατα τα ονόματα των γιατρών που προσλαμβάνονται ως επικουρικοί στο ΠΕΔΥ, ύστερα από την προκήρυξη του υπουργείου για 800 περίπου θέσεις.

Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2015

Pet therapy στο νοσοκομείο Παίδων;

Τα ευεργετικά αποτελέσματα της σχέσης ανθρώπων και ζώων, είναι γνωστά. Ιδίως όταν πρόκειται για κατοικίδια, που φέρνουν χαρά στα παιδιά, τα κάνουν πιο υπεύθυνα, βελτιώνουν τις επικοινωνιακές τους δυνατότητες, συμβάλλοντας στην συναισθηματική τους νοημοσύνη.

Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2015

Νέος κοσμήτορας στην ΕΣΔΥ ο κ. Α. Βατόπουλος

Νέος Κοσμήτορας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας ανέλαβε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος ως τις 31 Αυγούστου 2015, με απόφαση του υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη.

Παρασκευή, 09 Ιανουαρίου 2015

Στοπ στις καινούριες θεραπείες στην Ελλάδα;

Δυο λέξεις «κόπηκαν» από τη διατύπωση για το ποια φάρμακα μπαίνουν στη θετική λίστα φαρμάκων ώστε να μην επωμίζονται οι ασθενείς ολόκληρο το κόστος τους, και ήταν αρκετές, για να αρχίζουν να πετιούνται φάρμακα εκτός «θεραπευτικής φαρέτρας».

Πέμπτη, 08 Ιανουαρίου 2015

Νέος υποδιοικητής στην 4η ΥΠΕ

Νέος υποδιοικητής ανέλαβε στην 4η υγειονομική περιφέρεια Μακεδονίας – Θράκης, μετά τη συμπλήρωση διετίας από το διορισμό του κ.

Τετάρτη, 07 Ιανουαρίου 2015

Πρόσω ολοταχώς για νέα θετική λίστα

Καθώς οι γιορτές τελείωσαν πια, η αρμόδια πρωτοβάθμια Επιτροπή Λίστας σπεύδει για την κατάρτιση νέας θετικής λίστας συνταγογραφουμένων φαρμάκων, μετά τη δημοσίευση του τελευταίου δελτίου τιμών με τα νέα φάρμακα.

Δευτέρα, 05 Ιανουαρίου 2015

Ποιες πατέντες ''χάνονται'' φέτος;

Δέκα φάρμακα αναμένεται να χάσουν φέτος την προστασία πατέντας τους.Σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές, τα φάρμακα αυτά είναι η ινσουλίνη lantus, η αριπιπραζόλη για τις ψυχώσεις, η γκλατιραμέρη για τη σκλήρυνση κατά πλάκας, η πεγκφιλγκραστίμη (αιμοποιητικός αυξητικός παράγοντας χημειοθεραπείας), η βοσεντάνη για την πνευμονική αρτηριακή υπέρταση, η μεμαντίνη κατά της Αλτζχάιμερ, ο συνδυασμός δουταστερίδης και ταμσουλοσίνης για την υπερπλασία του προστάτη, η λινεζολίδη αντιβιοτικό νέας γενιάς, το ζελέ τεστοστερόνης και η παλιβιζουμάμπη, ανοσοσφαιρίνη εναντίον του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού.

Παρασκευή, 02 Ιανουαρίου 2015

Νέα επιτροπή εξετάσεων για άδειες φαρμακοποιού

Νέα πρόεδρος της επιτροπής εξετάσεων για χορήγηση άδειας φαρμακευτικού επαγγέλματος ορίσθηκε για φέτος η Καθηγήτρια Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών προϊόντων Ελένη Σκαλτσά, στη θέση του Καθηγητή Φαρμακολογίας Νικ.

Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2014

Εμφύτευση βηματοδότη σε 4 νέα κέντρα

Η λειτουργία Κέντρων Εμφύτευσης Βηματοδοτών, εγκρίθηκε σε δύο νοσοκομεία και δύο ιδιωτικές κλινικές, λίγο πριν τη λήξη της χρονιάς.