Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2014

Νέες δομές άλλαξαν την ηγεσία στη UCB

Μια ευρύτατη αναδιάρθρωση εφαρμόζει τελευταία η UCB διεθνώς, επηρεάζοντας και τη θυγατρική στη χώρα μας. Η μέχρι πρότινος γενική διευθύντρια κ.

Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2014

Ακριβό φάρμακο; Υπογράψτε εδώ...

Είτε χειρόγραφα είτε ηλεκτρονικά, οι ασθενείς θα πρέπει οπωσδήποτε να υπογράφουν ότι ενημερώθηκαν για το φθηνότερο φάρμακο και επιθυμούν να πάρουν το ακριβότερο.

Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2014

Ανησυχία στην αγορά από τη φημολογία για αύξηση του rebate

Προβληματισμό προκαλούν στην αγορά οι πληροφορίες περί αλλαγής στον υπολογισμό της υποχρεωτικής έκπτωσης των παρόχων προς τον ΕΟΠΥΥ (rebate).

Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2014

Μισογεμάτο το ποτήρι με τα χρέη των νοσοκομείων στις φαρμακευτικές εταιρείες

Δεν ξέρει κανείς εάν πρέπει να είναι αισιόδοξος ή να παραμείνει άκρως επιφυλακτικός με τα χρέη των δημόσιων νοσοκομείων.

Τρίτη, 19 Αυγούστου 2014

ΕΟΠΥΥ: “Κλείδωσε” στα 2 δισ. ο προϋπολογισμός για φάρμακα το '14 και το '15

Η απόφαση είναι οριστική και βάζει τέλος στις ελπίδες για βελτίωση της κατάστασης...Ο λόγος γίνεται για τον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ το έτος που διανύουμε και το επόμενο.

Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2014

Αλλαγές στη σύνθεση του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων

Ο δικηγόρος κ. Γεώργιος Καταλιανός αντικαθιστά την παραιτηθείσα από το διοικητικό συμβούλιο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) - επίσης δικηγόρο - κ.

Πέμπτη, 14 Αυγούστου 2014

Σε ισχύ η απόφαση για το νέο καθεστώς προμηθειών

Εγκύκλιο για την εφαρμογή της πρόσφατης απόφασής του, περί του νέου καθεστώτος προμηθειών φαρμάκων, εξέδωσε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας.

Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2014

Η επιχορήγηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Μία μικρή οικονομική ανάσα αποτελεί για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (ΕΕΣ) η επιχορήγηση από το υπουργείο Υγείας.Με απόφαση του κ.

Τρίτη, 12 Αυγούστου 2014

Διορθώσεις λαθών στις επιτροπές φαρμάκων υψηλού κόστους του ΕΟΠΥΥ

Πλήθος λαθών περιελάμβανε προηγούμενη απόφαση του υπουργού Υγείας για τη συγκρότηση των επιτροπών του ΕΟΠΥΥ για φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα, τα φάρμακα υψηλού κόστους και τις επιτροπές εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2014

Η πρόταση του ΕΟΦ για τις τιμές των νέων γενοσήμων φαρμάκων

Στο υπουργείο Υγείας βρίσκεται από την Παρασκευή η πρόταση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) για τις τιμές στα νέα γενόσημα φάρμακα.