Είτε χειρόγραφα είτε ηλεκτρονικά, οι ασθενείς θα πρέπει οπωσδήποτε να υπογράφουν ότι ενημερώθηκαν για το φθηνότερο φάρμακο και επιθυμούν να πάρουν το ακριβότερο.

Η σχετική υπουργική απόφαση τέθηκε σε ισχύ, και από σήμερα οι φαρμακοποιοί στο σύστημά τους, παίρνουν το μήνυμα για το φθηνότερο φάρμακο, και υποχρεούνται να ενημερώσουν τον ασθενή για την επιλογή του.

Στη συνέχεια ο ασθενής θα πρέπει να υπογράψει ακριβώς κάτω από τη σχετική ειδοποίηση στη συνταγή, ότι ο ίδιος επιλέγει το ακριβότερο φάρμακο.

Προφανώς για να αναλάβει την ευθύνη (και το κόστος) της ακριβότερης θεραπείας;

Καθώς οι ηλεκτρονικές συνταγές καταχωρούνται, οι δηλώσεις αυτές θα αυξάνονται αναγκαστικά αφού οι θεραπευτικές κατηγορίες που έχουν δημιουργηθεί είναι τεράστιες και περιλαμβάνουν όλη τη γκάμα φαρμάκων από την απλούστερη ως τη δυσκολότερη περίπτωση. Έτσι, κατά τα τέλη του χρόνου, θα φανεί, πόσοι ασθενείς επιλέγουν τις ακριβότερες από τις φθηνότερες δραστικές...

Εκείνο που δεν θα φανεί, είναι πόσες επαναλήψεις θεραπειών χρειάστηκαν, στην περίπτωση που η θεραπεία άλλαξε στο φαρμακείο για λόγους «οικονομίας»...

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Βλάβη από τον ήλιο: Ποια είναι τα σημάδια
Δήμος Αθηναίων: Δωρεάν παιδιατρικός έλεγχος για ευάλωτες ομάδες
Η Αυστραλία σχεδιάζει να αποκλείσει τους νέους από τα social media