Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014

Νέο μέλος στην Επιτροπή λίστας ακριβών φαρμάκων

Νέο τακτικό μέλος στην ειδική επιτροπή κατάρτισης της λίστας των φαρμάκων για σοβαρές παθήσεις τοποθετήθηκε από τον ΕΟΦ η φαρμακοποιός κ.

Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2014

Ενεργοποιείται το πλαφόν της συμμετοχής στα 50 ευρώ

Με δύο μήνες καθυστέρηση, ενεργοποιείται τελικά το πλαφόν συμμετοχής των ασφαλισμένων μέχρι 50 ευρώ για κάθε φάρμακο.Οι πολλαπλές αποφάσεις για τον τρόπο συμμετοχής των ασθενών στα φάρμακά τους, οι αυξομοιώσεις στις ασφαλιστικές τιμές, οι τεράστιες θεραπευτικές κατηγορίες βάσει των οποίων δημιουργούνται οι ασφαλιστικές τιμές έχουν οδηγήσει σε ένα αλαλούμ, που έχει αυξήσει τη συμμετοχή των ασθενών σχεδόν στο 30% (ανεπίσημα στοιχεία κάνουν λόγο για 28%), αυξάνοντας την ιδιωτική φαρμακευτική δαπάνη.

Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2014

Ένα μήνα μετά οι τιμές αναφοράς για τα φάρμακα...

Μόλις χθες κατάφερε τελικά η ΗΔΙΚΑ να στείλει τις νέες τιμές αναφοράς για το δελτίο τιμών φαρμάκων που δημοσιεύθηκε στις αρχές Ιουνίου.

Τρίτη, 08 Ιουλίου 2014

Διπλάσιοι οι γκριζομάλληδες άνεργοι από τους νέους

Οι άνεργοι στις ηλικίες 45 έως 65 ετών είναι διπλάσιοι (359.000 άτομα) σε σχέση με τους νέους χωρίς εργασία (178.000 άτομα).

Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2014

Πιστοποίηση στα e-φαρμακεία από την Ε.Ε.

Καθώς οι Ευρωπαίοι αγοράζουν όλο και περισσότερα φάρμακα μέσω διαδικτύου, η Ε.Ε. ξεκινά την προσπάθειά της να προστατέψει τους πολίτες της από τα πλαστά φάρμακα.

Παρασκευή, 04 Ιουλίου 2014

«Κανόνια» από Νοέμβριο στα φαρμακεία;

Σε ένα συνολικό όφελος της τάξης των 52 εκ. ευρώ, προσβλέπει η κυβέρνηση από τη μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών, όμως τελικά, το έσοδο φαίνεται να «αλλάζει χέρια» και να μειώνεται το clawback των φαρμακευτικών κατά 35 εκ.

Πέμπτη, 03 Ιουλίου 2014

Οι τάσεις της φαρμακοβιομηχανίας ως το 2020

Ανάπτυξη της φαρμακευτικής βιομηχανίας σε ποσοστό περίπου 5,1% κάθε χρόνο, ως το 2020, προβλέπει η βρετανική εταιρία μελετών Evaluate σε έκθεσή της για την πορεια της φαρμακευτικής αγοράς τα επόμενα χρόνια.

Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2014

Εσωτερικές μετακινήσεις στη BMS

Προαγωγή σε Business Unit Manager, πήρε από την Bristol Myers Squibb (BMS) η κ. Λίζα Προδρόμου, αναλαμβάνοντας το τμήμα Ογκολογίας της εταιρίας, από τη θέση της διευθύντριας market access της εταιρίας.

Τρίτη, 01 Ιουλίου 2014

Προς νέο σχήμα διοίκησης σε Ερυθρό Σταυρό και Ντυνάν;

Νέο διοικητικό μοντέλο στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, αναμένεται να εφαρμοστεί από το νέο διοικητικό συμβούλιο που θα οριστεί μετά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.

Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2014

Σε 500 καταλήγουν τα μοναδικά φάρμακα

Σχεδόν μια εβδομάδα έχει περάσει από τη δήλωση των φαρμακευτικών εταιριών στον ΕΟΦ για τα μοναδικά σκευάσματα.Μόνο που ο Οργανισμός, παρότι δέχθηκε τις δηλώσεις αυτές ηλεκτρονικά, δεν γνωρίζει ακόμη πόσα είναι τελικά τα σκευάσματα αυτά.