Σε ένα συνολικό όφελος της τάξης των 52 εκ. ευρώ, προσβλέπει η κυβέρνηση από τη μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών, όμως τελικά, το έσοδο φαίνεται να «αλλάζει χέρια» και να μειώνεται το clawback των φαρμακευτικών κατά 35 εκ. ευρώ, όταν οι καταβολές των φαρμακοποιών θα κυμαίνονται από 33-42 εκ. ευρώ.

Αυτό το ποσό της «συνεισφοράς» των φαρμακοποιών θα προκύψει από τη μείωση του κέρδους κατά 7,46% για φάρμακα μέχρι 50 ευρώ, όμως για αυτά άνω των 50 ευρώ, οι μειώσεις στο κέρδος κινούνται μεταξύ 38-51%.

Οι «ψίθυροι», επισημαίνουν πως με τη νέα ρύθμιση του κλιμακωτού ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών, τα φαρμακεία θα «μπαίνουν μέσα» για κάθε φάρμακο που κοστίζει πάνω από 200 ευρώ.

Και καθώς μειώνεται η μέση αξία ανά πωλούμενο φάρμακο, (από τα 8,9 ευρώ ανά τεμάχιο που είναι σήμερα) οι ίδιοι «ψίθυροι» επισημαίνουν πως οι φαρμακοποιοί κατά το Νοέμβριο, (αφού το μέτρο θα εφαρμοστεί από Σεπτέμβρη) θα διαπιστώσουν πως είναι αδύνατο να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους...

Και μπορεί μια λύση να είναι η συγχώνευση των φαρμακείων μεταξύ τους, όμως πόσο πιθανό ή δυνατό είναι αυτό με την ισχύουσα νομοθεσία και την εγκατεστημένη νοοτροπία;

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Βλάβη από τον ήλιο: Ποια είναι τα σημάδια
Δήμος Αθηναίων: Δωρεάν παιδιατρικός έλεγχος για ευάλωτες ομάδες
Η Αυστραλία σχεδιάζει να αποκλείσει τους νέους από τα social media