Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014

Φαρμακευτικά καλλυντικά: μέσω φαρμακείων ή καταστημάτων;

Οι περισσότερες φαρμακευτικές που διατηρούν καταναλωτικά προϊοντα, δεν ρισκάρουν την επαγγελματική σχέση που έχει δημιουργηθεί στην πορεία των χρόνων με τους φαρμακοποιούς ως κανάλι διανομής των προϊόντων τους.

Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014

Φαρμακεία νοσοκομείων: Διασφάλιση ποιότητας στην Ευρώπη – τεράστιες ελλείψεις στην Ελλάδα

Συντονισμένη δράση για την προμήθεια και διανομή φαρμάκων, τη σύνθεση και παραγωγή φαρμάκων, αλλά και τις κλινικές υπηρεσίες και την ασφάλεια των ασθενών συζητούν σήμερα και αύριο στις Βρυξέλες οι ευρωπαίοι φαρμακοποιοί νοσοκομείων.

Τρίτη, 13 Μαΐου 2014

Τιμές φαρμάκων με ασαφή χρονοδιαγράμματα

Ένα δελτίο τιμών περιμένει η φαρμακευτική αγορά αύριο Τετάρτη.Είναι αυτό με τις περιορισμένες διορθώσεις τιμών που εγκρίθηκαν την περασμένη εβδομάδα από την Επιτροπή Τιμών του υπουργείου Υγείας.

Δευτέρα, 12 Μαΐου 2014

Προμήθειες υλικών με το νέο ΕΣΠΑ;

Με τις ... συμβάσεις «στα χέρια» φαίνεται πως έχουν μείνει αρκετές εταιρίες ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, που είχαν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ που τελείωνε το 2013.

Παρασκευή, 09 Μαΐου 2014

Αυξάνει τα εμφράγματα η λιτότητα

Η ανεργία έχει συνδεθεί με αυξημένη νοσηρότητα. Πολλές μελέτες το έχουν αποδείξει.Τελευταία μελέτη του Πανεπιστημίου Λάρισσας, που δημοσιεύθηκε στο Lancet, χρησιμοποίησε τα στοιχεία από την απόλυση απασχολουμένων στην ΕΑΣ απο το 1992-1993 και διαπίστωσε πώς αυξάνεται και η θνησιμότητα από την ανεργία.

Πέμπτη, 08 Μαΐου 2014

Επιστροφή στο ''δείκτη φόβου'' του 2008...

Στο κλίμα αισιοδοξίας των ημερών και στο όραμα της επερχόμενης ανάπτυξης, απαντά το ΚΕΠΠΕ, με έναν δείκτη που ανέπτυξε ειδικά για την ελληνική οικονομία, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Τετάρτη, 07 Μαΐου 2014

Το Σουδάν ζητάει ελληνικά φάρμακα

Σουδανός εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης, ήρθε στη χώρα μας αποφασισμένος να στηρίξει το σύστημα υγείας της χώρας του, με τα δικά μας φάρμακα.

Τρίτη, 06 Μαΐου 2014

Ξεκαθάρισαν οι αρμοδιότητες στον ΕΟΦ

Εκδόθηκε τελικά –με αρκετούς μήνες καθυστέρησης- η απόφαση για τον επιμερισμό των αρμοδιοτήτων των αντιπροέδρων του ΕΟΦ.

Δευτέρα, 05 Μαΐου 2014

Διάλογος στο Lancet για την κρίση στην Ελλάδα

«Διάλογο» μέσω του Lancet, κάνουν οι οικονομολόγοι της υγείας της χώρας μας, με αφορμή την οικονομική κρίση στην υγεία.

Παρασκευή, 02 Μαΐου 2014

Αναμονή έως το τέλος Ιουνίου για τους παρόχους υγείας

Μια ακόμη παράταση φέρνουν οι αναμενόμενες εκλογές.Πρόκειται για τις συμβάσεις των παρόχων υπηρεσιών υγείας –πλην γιατρών - προς τον ΕΟΠΥΥ.