Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 14 Απριλίου 2014

Αντιρετροϊκά φάρμακα, πλέον με ονοματεπώνυμο

Χωρίς εκπλήξεις δημοσιεύθηκε τελικά η νέα λίστα φαρμάκων του ν.3816/2010, με τα φάρμακα σοβαρών παθήσεων.Βέβαια, ορισμένα φάρμακα μετακινήθηκαν στην κατηγορία διάθεσης μόνο από τα νοσοκομεία, λόγω της σοβαρότητας της ασθένειας, αν και οι άλλες δύο κατηγορίες διάθεσης, μέσω φαρμακείων ΕΟΠΥΥ ή μέσω ιδιωτικών φαρμακείων, επίσης παραμένουν.

Παρασκευή, 11 Απριλίου 2014

Ένας γιατρός για 70 ασθενείς σε μέρες διαθεσιμότητας...

Αδειάζουν σιγά – σιγά οι κλινικές στα νοσοκομεία όπου είχαν μετακινηθεί οι γιατροί των κλινικών του ΙΚΑ...Οι αποφάσεις της διαθεσιμότητας (μέχρι να λειτουργήσει το ΠΕΔΥ), έχουν πια ονοματεπώνυμο και με την κοινοποίησή τους σε κάθε π.

Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014

ΚΑΤ: Mε το ζόρι γίνονται αρθροπλαστικές λόγω ψαλιδιού στον προϋπολογισμό

Τις μεγαλύτερες μειώσεις προϋπολογισμού από όλα τα νοσοκομεία της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας έχει πετύχει το ΚΑΤ, αφού ο προϋπολογισμός του 2011 ήταν κατά 23% μειωμένος σε σχέση με τον προϋπολογισμό του 2010, του 2012 κατά 22% και του 2013 κατά 5%.

Τετάρτη, 09 Απριλίου 2014

Εξοικονομήσεις από χημειοθεραπείες με προδιαγραφές ασφαλείας

Ειδικούς χώρους, κατάλληλα διαμορφωμένους για τη διάλυση χημειοθεραπευτικών φαρμάκων θα έπρεπε να έχουν τα νοσοκομεία που εφαρμόζουν χημειοθεραπευτικά σχήματα στους ασθενείς τους.

Τρίτη, 08 Απριλίου 2014

Νέα διοικήτρια στο Σισμανόγλειο

Νέα διοικήτρια στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο και το διασυνδεδεμένο Αμαλία Φλέμιγκ, τοποθετήθηκε η κ. Δέσποινα Τσαγδή, μέχρι χθες γενική διευθύντρια υπηρεσιών υγείας του υπουργείου Υγείας, με απόφαση του υπουργού Υγείας.

Δευτέρα, 07 Απριλίου 2014

Επανέρχεται η μείωση κέρδους των φαρμακοποιών

Από τα ... «χρωστούμενα» στην τρόικα φαίνεται πως δεν ξεφεύγει κανείς, ούτε με «ισοδύναμα» μέτρα...Ο λόγος για τη μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών, που επανέρχεται πάλι στο προσκήνιο, «φλερτάροντας» το 15% επί της λιανικής τιμής των φαρμάκων.

Παρασκευή, 04 Απριλίου 2014

Clawback φαρμακευτικών: Mείον οι συμμετοχές;

Περί τα 152 εκ. ευρώ είναι τελικά το clawback του 2013 για τις φαρμακευτικές.Και μοιράζονται σε 102 εκ. ευρώ για το πρώτο εξάμηνο και σε 49,5 εκ.

Πέμπτη, 03 Απριλίου 2014

Μεταγραφή από την Lilly στην GlaxoSmithKline

Στη GlaxoSmithKline «μετακόμισε» πρόσφατα η κ. Κατερίνα Βογιατζή, από την Φαρμασέρβ – Lilly.Η κ. Βογιατζή, από Pricing and Access Executive στη Φαρμασέρβ – Lilly, ανέλαβε καθήκοντα Market Access and Regulatory Affairs Manager.

Τετάρτη, 02 Απριλίου 2014

Αυξημένες συμμετοχές ασθενών χωρίς διαφάνεια...

Η λίστα συνταγογραφουμένων φαρμάκων, αναθεωρήθηκε τρεις φορές τον τελευταίο μήνα.Στην τρίτη αναθεώρηση λοιπόν, οι φαρμακευτικές διαπίστωσαν μείωση στις τιμές αναφοράς για ορισμένες κατηγορίες φαρμάκων, όπως για παράδειγμα οι στατίνες.

Τρίτη, 01 Απριλίου 2014

Στα δύο η Baxter, στα πόσα οι αντιπρόσωποί της;

Στα δύο χωρίζεται η Baxter, με σκοπό να εστιαστεί καλύτερα στους δύο βασικούς πυλώνες της, τα ιατρικά προϊόντα και τα βιοτεχνολογικά φάρμακα.