Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014

Δικαστικά η δίμηνη πίστωση στα φαρμακεία

Η πίστωση διμήνου από τις φαρμακευτικές προς αποθήκες και φαρμακεία, απασχολεί πολύ τώρα τελευταία τον κλάδο του φαρμάκου συνολικά.

Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014

Άδωνις Γεωργιάδης: Βραχύς ο βίος των επιχειρήσεων

Τις φαρμακευτικές να ‘μεταναστεύουν’ σε άλλες χώρες για να πάρουν έγκριση των φαρμάκων τους ‘δια της τεθλασμένης’, βλέπει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, εξαιτίας των καθυστερήσεων στις εγκρίσεις του ΕΟΦ.

Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014

40 ώρες συνεδρίαση της Επιτροπής για τα φάρμακα

Μια εξάντληση διακρίνει σήμερα τα στελέχη της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων, για να μη μιλήσουμε για τους υπαλλήλους του ΕΟΦ.

Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2014

Και μήνυση για την έκθεση του ΟΟΣΑ

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κοτζαμάνη, για την έκθεση του ΟΟΣΑ για τον ανταγωνισμό, κατέθεσε προχθες το μέλος του ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιώργος Φλωράς, μετά τις επώνυμες καταγγελίες του για την αξιοπιστία της έκθεσης.

Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014

Με πιστοποίηση ή όχι η Ιατρική Κρήτης;

Ήταν μια φορά κι έναν καιρό, 14 Πανεπιστημιακοί που ξεκίνησαν την οργάνωση και στελέχωση της Ιατρικής Κρήτης. Η σχολή δομήθηκε, αναπτύχθηκε, προχώρησε σε ερευνητικό έργο, δημοσιεύσεις.

Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2014

Σε αναζήτηση λύσης για το Ντυνάν, από την Τράπεζα Πειραιώς

Επίσκεψη στο υπουργείο Υγείας πραγματοποίησε σήμερα ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Μιχάλης Σάλλας, με στόχο να συζητήσει με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη το θέμα του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, ύστερα και από την παράταση της ενημερότητας του νοσοκομείου έως τον Ιούνιο.

Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2014

ΕΟΦ: Άνω – κάτω για τα κοστολόγια ελληνικών πρωτοτύπων φαρμάκων

Τα πάνω κάτω έχουν φέρει στον ΕΟΦ τα λάθη στην τιμολόγηση των φαρμάκων και η πίεση για διόρθωσή τους.Τα φάρμακα πλέον χωρίζονται σε τόσες κατηγορίες, με τόσες ιδιαιτερότητες και τόσες δυνατότητες εξαίρεσης, που φτάνουν να μπλέκονται όλα τα τμήματα του Οργανισμού στην τιμολόγηση.

Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2014

Προστασία δεδομένων εναντίον πατέντας στα φάρμακα και πάλι;

Για την Τετάρτη παραπέμφθηκε τελικά η συνεδρίαση της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων του υπουργείου Υγείας, μέσα από εντάσεις και διαμαρτυρίες για τη γενική ανακοστολόγηση που αναμένεται.

Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014

Προϋπολογισμός ΕΟΠΥΥ σε πλήρη λεπτομέρεια

Παζλ για δυνατούς λύτες αποτελεί ο καινούριος προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ.Τα φετινά έσοδα υπολογίζονται στα 6,1 δις.

Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014

Τα ευτράπελα των ενστάσεων στον ΕΟΦ

Θέματα νομικά, αλλά και θέματα αγοράς περιλαμβάνουν οι ενστάσεις που έχουν υποβληθεί στον ΕΟΦ αυτές τις μέρες, με αφορμή την επικείμενη μείωση των τιμών των φαρμάκων, με την έκδοση νέου δελτίου τιμών.