Μήνυση κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κοτζαμάνη, για την έκθεση του ΟΟΣΑ για τον ανταγωνισμό, κατέθεσε προχθες το μέλος του ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιώργος Φλωράς, μετά τις επώνυμες καταγγελίες του για την αξιοπιστία της έκθεσης.

Στη μήνυση καταγγέλλει ότι δόθηκε περίπου 1 εκ. ευρώ στον Διεθνή Οργανισμό για μια έκθεση που συνέταξαν υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης, της Επιτροπής Ανταγωνισμού, του ΙΟΒΕ με ελάχιστη απασχόληση 4 υπαλλήλων του ΟΟΣΑ, τη στιγμή που η μεθοδολογία κατάρτισης είναι δωρεάν και ‘…είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να χρησιμοποιηθεί από προσωπικό που δεν είναι εκπαιδευμένο σε εξειδικευμένα οικονομικά ή στην πολιτική ανταγωνισμού’.

Πολύ δε περισσότερο, όταν η έκθεση αναφέρει πως: ‘Οι γνώμες που εκφράζονται και τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούνται εδώ, δεν αντανακλούν απαραίτητα τις επίσημες θέσεις του Οργανισμού’….

Η απορία μας είναι η εξής: αν κριθεί τελικά ότι η έκθεση δεν απηχεί τις θέσεις του ΟΟΣΑ, υπάρχει περίπτωση να αναστραφεί το κλίμα που έχει δημιουργηθεί από τις ρυθμίσεις που ακολούθησαν;

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση θανάτων κατά 2,8% το επτάμηνο στην Ελλάδα
Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του InnoHealth Forum 2024
Αγαπηδάκη: Τις επόμενες ημέρες η ΚΥΑ για δωρεάν έλεγχο γονιμότητας στις γυναίκες