Για την Τετάρτη παραπέμφθηκε τελικά η συνεδρίαση της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων του υπουργείου Υγείας, μέσα από εντάσεις και διαμαρτυρίες για τη γενική ανακοστολόγηση που αναμένεται.

Οι υπό συζήτηση τιμές, μετά και τις ‘διορθώσεις’ του ΕΟΦ όπως αναρτήθηκαν την περασμένη Παρασκευή άνοιξαν τους ασκούς του Αιόλου, ιδίως σε ότι αφορά τα μοναδικά φάρμακα, αυτά δηλαδή που η πατέντα τους έχει λήξει, όμως δεν κυκλοφορούν γενόσημά τους στην αγορά.

Και καθώς η πλειοψηφία των διορθώσεων που ζητήθηκαν επεδίωκαν την ένταξη των φαρμάκων σε αυτήν την κατηγορία, ο ΕΟΦ αποφάσισε να ξαναδεί το θέμα και να στείλει ξεχωριστά τις τιμές τους στην Επιτροπή Τιμών.

Το θέμα φέρνει συσκέψεις επί συσκέψεων μέχρι την αναμενόμενη συνεδρίαση της επιτροπής που θα οριστικοποιήσει τις τιμές, για να δουν τελικά και οι εταιρίες την πορεία των προϊόντων τους.

Γιατί το κεντρικό θέμα που προκύπτει και πάλι, φαίνεται να είναι η διερεύνηση των τιμών και η χρησιμοποίηση για την τιμολόγηση της ημερομηνίας λήξης της πατέντας ενός προϊόντος ή της χρήσης για μια ακόμη φορά της ημερομηνίας λήξης της προστασίας δεδομένων, χρόνος πολύ μικρότερος σε αυτή την περίπτωση...

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση θανάτων κατά 2,8% το επτάμηνο στην Ελλάδα
Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του InnoHealth Forum 2024
Αγαπηδάκη: Τις επόμενες ημέρες η ΚΥΑ για δωρεάν έλεγχο γονιμότητας στις γυναίκες