Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2013

IMS: οι 20 τομείς υγείας της επόμενης τριετίας

Προβλέψεις για τους 20 σημαντικότερους τομείς της υγείας που θα απορροφήσουν τους πόρους υγείας στις ανεπτυγμένες και τις αναπτυσσόμενες χώρες, κάνει σχετική μελέτη του IMS.

Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013

Οι πρώτες 10 πολυεθνικές γενοσήμων

Οι πρώτες 10 πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρίες γενοσήμων, παρουσιάζονται στην έκθεση ‘EvaluatePharma's 2013 World Preview’.

Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2013

Τα φαρμακεία και οι επιπτώσεις της κρίσης

Από τη μια ορισμένα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα και η διάθεσή τους εκτός φαρμακείου, από την άλλη η έκθεση του ΟΟΣΑ για πρόσθετα μέτρα στον κλάδο των φαρμακείων, φαίνεται να πυροδοτούν τους φαρμακοποιούς.

Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2013

Και τα νοσοκομεία ‘φλερταρουν’ το outsourcing

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αναδιοργάνωση του συστήματος υγείας της χώρας, φαίνεται να δείχνουν έντονα ορισμένες εταιρίες παροχής πρωτοβάθμιας ή και δευτεροβάθμιας περίθαλψης, κυρίως σε ότι αφορά πακέτα ιατρικών εξετάσεων.

Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013

ΕΟΠΥΥ: η διαθεσιμότητα, η κινητικότητα και η μοριοδότηση...

Δύσκολα Χριστούγεννα επιφύλαξε το υπουργείο Υγείας φέτος για τους εργαζόμενους του ΕΟΠΥΥ.Η τροπολογία που ψηφίσθηκε το περασμένο Σάββατο, βάζει καινούριες ‘φουρτούνες’ σε γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό.

Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2013

Φαρμακεία – σούπερ μάρκετ για δερμοκαλλυντικά: σημειώσατε 1

Την πρώτη νίκη τους γιορτάζουν οι φαρμακοποιοί σήμερα, στην κόντρα τους με τα σούπερ – μάρκετ για τα περιφερειακά προϊόντα τους, εκτός των φαρμάκων.

Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013

Πληρωμές χρεών με ρυθμούς χελώνας...

Μια μικρή βελτίωση στα οικονομικά τους, περίπου κατά 100 εκ. ευρώ, ‘είδαν’ οι φαρμακευτικές τον τελευταίο μήνα, από τις πληρωμές του δημοσίου για τις προμήθειες φαρμάκων σε νοσοκομεία και ΕΟΠΥΥ.

Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013

Τιμές για φάρμακα ως την Παρασκευή

Στοιχεία για την τιμολόγηση των φαρμάκων τους, ζητά από τις φαρμακευτικές ο ΕΟΦ, εγκαινιάζοντας ταυτόχρονα ένα ηλεκτρονικό σύστημα, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση.

Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013

Clawback κλινικών: Όταν τα κέρδη γίνονται ‘κοινωνικό αγαθό’...

Συζητήθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση ακύρωσης των ιδιωτικών κλινικών για τα rebate και clawback και η σχετική απόφαση του ΣτΕ, αναμένεται να εκδοθεί τον Φεβρουάριο.

Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013

‘Κόντρες’ γιατρών με φόντο την απεργία

Εντείνονται οι κόντρες μεταξύ των γιατρών, με αφορμή τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με το προεδρείο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.