Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013

‘Ζυμώσεις’ για το rebate…

Η ταραχή που έφερε στον κλάδο του φαρμάκου η τελευταία υπουργική απόφαση για την τιμολόγηση των φαρμάκων, προκαλεί συνεχείς συζητήσεις και διαπραγματεύσεις.

Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013

Φαρματέν: ανάληψη νέων προϊόντων αλλοδαπών οίκων

Σε συζητήσεις για τη σύναψη συμφωνίας προώθησης φαρμάκων από σειρά αλλοδαπών φαρμακευτικών, βρίσκεται αυτές τις μέρες η Φαρματέν.

Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013

Νέο χρονοδιάγραμμα για ‘εργαλεία’ μέτρησης στην υγεία

Η καταμέτρηση των υλικών στα νοσοκομεία, αλλά και η συνολική ‘αναμέτρηση’ με το σύστημα νοσοκομειακής περίθαλψης των ασθενών έπρεπε να ολοκληρωθεί μέσα στο 2013.

Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2013

Πολλαπλή χρήση υλικών μιας χρήσης από την Ε.Ε.

Το ‘καυτό’ θέμα των ημερών, γίνεται η δεύτερη και τρίτη χρήση υλικών που προορίζονται για μια μόνο χρήση, εξαιτίας των συζητήσεων στις Βρυξέλλες για τον κανονισμό για τα ιατροτεχνολογικά υλικά που είναι υπό διαμόρφωση.

Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2013

IMS: μειώνεται η αγορά φαρμάκων από 13- 40% ανάλογα με τη ‘ματιά’...

Κατά 13% ‘μίκρυνε’ στο 9μηνο του 2013 η αγορά συνταγογραφουμένων φαρμάκων στο φαρμακείο, σε ότι αφορά τις αξίες, αν και σε αριθμό τεμαχίων η αγορά κινήθηκε ανοδικά σε ποσοστό 3%.

Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2013

Νέα αντιπρόεδρος του ΕΟΦ η Κατερίνα Φαμέλη

Σε άμεση αντικατάσταση της τ. αντιπροέδρου του ΕΟΦ κ. Μαρίας Σκουρολιάκου, -η οποία παραιτήθηκε την περασμένη Δευτέρα - φαίνεται να προχωρεί ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2013

Ε.Ε.: ελέγχει και αν χρειάζονται οι διαγνωστικές εξετάσεις

Μετά τις αναλύσεις κόστους –οφέλους από τη χρήση των καινοτόμων φαρμάκων, τώρα είναι και η σειρά των διαγνωστικών εξετάσεων να αξιολογηθούν αντίστοιχα.

Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2013

Τηλεϊατρική με αυξημένη θνησιμότητα;

Σε αναζήτηση φθηνότερων τρόπων παροχής περίθαλψης βρίσκεται τελευταία το υπουργείο Υγείας, όπως παραδέχθηκε και χθες η υφυπουργός Υγείας Ζέτα Μακρή.

Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2013

Clawback κλινικών: μέχρι και 65% του τζίρου...

Στο 40-65% του τζίρου του πρώτου εξαμήνου της χρονιάς υπολογίζουν τα clawback και rebate οι ιδιωτικές κλινικές, ανάλογα με το μέγεθος της καθεμίας.

Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2013

Διάσκεψη κορυφής για την υγεία

Η επίσημη έναρξη του προγράμματος ‘Υγεία εν δράσει’ που προωθεί η χώρα μας, σε συνεργασία με την Task Force και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ετοιμάζεται να λάβει ’σάρκα και οστά’.