Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2013

‘Ανεβαίνουν’ τα γενόσημα - σταθερά τα πρωτότυπα...

Το 18,5% της αγοράς σε αξίες ή το 22,3% σε τεμάχια, κατέχουν τα γενόσημα φάρμακα σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς για το 10μηνο του 2013, έναντι του αντίστοιχου 10μηνου του 2012.

Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013

Πληρώνονται τα μισά φάρμακα τελικά;

Πάνω από 1,15 δις. ευρώ χρωστά το δημόσιο στις φαρμακευτικές και από το ποσό αυτό, τα χρέη των 824 εκ. ευρώ, δημιουργήθηκαν φέτος.

Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013

Clawback: το Ταμείον είναι μείον!

Ολοένα και πληθαίνουν οι φήμες ότι έρχεται νέος ‘λογαριασμός’ clawback στις φαρμακευτικές, αυτή τη φορά για το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013

‘Στενάζει’ η τσέπη των ασθενών...

Προβολή στο ...μέλλον με τη νέα τροπολογία που αναμένεται να ψηφιστεί αύριο στη Βουλή, έκαναν παράγοντες της αγοράς, και το αποτέλεσμα έδειξε την αδυναμία της κοινωνικής ασφάλισης να καλύψει τελικά τη φαρμακευτική περίθαλψη.

Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013

Διεθνές το ‘χαμηλό’ για φαρμακευτικές δαπάνες

Ιστορικό ‘χαμηλό’ για τις φαρμακευτικές δαπάνες διεθνώς το 2013, ‘βλέπει’ το IMS στην τελευταία έκθεσή του για την ‘Παγκόσμια Χρήση Φαρμάκων’ που κάνει πρόβλεψη της εξέλιξης της αγοράς ως το 2017.

Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013

ΚΕΠΑ: Περικόπτονται ποσοστά αναπηρίας;

Περικοπές στα ποσοστά αναπηρίας ακόμη και κάτω από τα ποσοστά που ορίζει ο ανανεωμένος σχετικός πίνακας, παρατηρούν σύλλογοι ασθενών, διαπιστώνοντας ότι τα μέλη τους στην επανεξέταση από τα ΚΕΠΑ, δεν παίρνουν πια αναπηρικές συντάξεις και επιδόματα.

Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013

Νέα γενική διευθύντρια στη Baxter

Μια ‘ανταλλαγή’ γενικών διευθυντών μεταξύ Αθήνας και Στοκχόλμης έγινε τελευταία στη φαρμακευτική εταιρία Baxter.Νέα γενική διευθύντρια στη Baxter Hellas, ανέλαβε πρόσφατα η κ.

Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013

Αναδιοργάνωση κοστολόγησης στον ΕΟΦ

Σε αναδιοργάνωση της διεύθυνσης τιμολόγησης φαρμάκων του ΕΟΦ προχωρεί ο νέος πρόεδρος του Οργανισμού.Το τμήμα απέκτησε καινούρια προϊσταμένη, όμως για τη στελέχωσή της, χρησιμοποιούνται πέντε υπάλληλοι του ΕΟΦ από άλλες διευθύνσεις, οι οποίοι ‘χρεώθηκαν’ τελικά, με παράλληλα καθήκοντα.

Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2013

Μειώσεις 5% - 10% - 15% στα γενόσημα;

Φάρμακα τριών ταχυτήτων ΄βλέπουν’ οι φαρμακευτικές να δημιουργούνται από την αναμενόμενη τροπολογία για την κοστολόγηση των φαρμάκων.

Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2013

Φάρμακα: μισό δις κάτω, χωρίς καινοτομία

‘Κρύος ιδρώτας’ έχει πιάσει την αγορά φαρμάκου, με την τροπολογία για την αλλαγή της κοστολόγησης των φαρμάκων που κατατέθηκε στη Βουλή, μαζί με το νομοσχέδιο περί διασυνοριακής περίθαλψης των ασθενών στην Ε.