Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012

Καινούρια χρέη από τα νοσοκομεία για φάρμακα…

Στρογγυλό ένα δισ. προβλέπεται να γίνει το χρέος των νοσοκομείων ως το τέλος Ιουνίου, βάσει των προβλέψεων των φαρμακευτικών επιχειρήσεων.

Πέμπτη, 24 Μαΐου 2012

Πιστοποίηση έχετε; Συνταγογραφείτε…

Την πιστοποίηση των γιατρών τους θα πρέπει να ψάχνουν στο εξής οι ασθενείς -ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες και ο γιατρός τους δεν απασχολείται στο Ταμείο ή σε κάποιο νοσοκομείο ιδιωτικό ή δημόσιο.

Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012

Πληρωμές με την ημερομηνία των επιταγών…

Με τις ημερομηνίες των μεταχρονολογημένων επιταγών των φαρμακοποιών ‘πληρώνονται’ τελευταία οι φαρμακευτικές.Οι φαρμακοποιοί, προμηθεύονται φάρμακα από τις φαρμακαποθήκες, και εκδίδουν επιταγές σε ημερομηνίες που εκτιμούν ότι ο λογαριασμός θα έχει χρήματα.

Τρίτη, 22 Μαΐου 2012

Το ‘μέσο’ για τα ακριβά φάρμακα θεσμοθετείται…

Περίπου ένας μήνας πέρασε, από τότε που το υπουργείο Υγείας έψαχνε τρόπο να φτάσουν τα ακριβά φάρμακα από τον ΕΟΠΥΥ στα φαρμακεία των νοσοκομείων, και ακόμη εκκρεμούν οι οδηγίες κάθε υγειονομικής περιφέρειας.

Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012

Τα ευτράπελα της e-συνταγογράφησης…

500 λάθος συνταγές που αφορούσαν 200 ασφαλισμένους, βρήκε η ΗΔΙΚΑ, μετά την κατάρρευση του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012

Ασφάλιση υγείας – Δημόσια Περίθαλψη: σημειώσατε 1

Το βρετανικού ή σκανδιναβικού τύπου σύστημα περίθαλψης (Μπέβεριτζ), ‘χωλαίνει’ σε σχέση με το σύστημα υγείας που χρηματοδοτείται από ασφαλιστικά ταμεία (Βίσμαρκ), σύμφωνα με τις τελευταίες αξιολογήσεις του ευρωπαϊκού οργανισμού ασθενών Health Consumer Powerhouse.

Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012

Επιστρέφουν οι εκπτώσεις στα φάρμακα…

Εν μέσω παραλαβής και παράδοσης των πολιτικών στους υπηρεσιακούς υπουργούς, δημοσιεύθηκε και η απόφαση για επιστροφή των εκπτώσεων στην εφοδιαστική αλυσίδα του φαρμάκου…Επανήλθε δηλαδή, με όριο 5% για τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα και 2% για τα συνταγογραφούμενα στον ιδιωτικό τομέα, και απεριόριστη έκπτωση για τα νοσοκομεία…Παραμένει βέβαια η ‘ποινή’ της μείωσης της τιμής του φαρμάκου, αν διαπιστωθεί υπέρβαση των παραπάνω ποσοστών εκπτώσεων στον ιδιωτικό τομέα.

Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012

Διεθνές ‘κάρφωμα’ για τα βρεφικά γάλατα…

‘Τερτίπια’ της Επιτροπής Ανταγωνισμού παρατηρούν φαρμακοποιοί της Αττικής, μετά τον έλεγχο της πρώτης στο Φαρμακευτικό Σύλλογο Αχαΐας, με αφορμή την απόφασή του να μην πωλούν τα φαρμακεία της περιοχής γάλατα 1ης βρεφικής ηλικίας.

Τρίτη, 15 Μαΐου 2012

Οι μετανάστες και η υποκατάσταση του κράτους…

Στο στόχαστρο έχουν βρεθεί οι μετανάστες τελευταία, και ένας από τους λόγους, είναι το κόστος που προκαλούν στο σύστημα υγείας, χωρίς πάντα να έχουν καταβληθεί οι προβλεπόμενες εισφορές σε κάποιον ασφαλιστικό φορέα.

Δευτέρα, 14 Μαΐου 2012

Ανικανοποίητοι οι γιατροί από τον ΕΟΠΥΥ

Μόλις το 12% των γιατρών που συνεργάζεται με τον ΕΟΠΥΥ, είναι ικανοποιημένο από το νέο φορέα.Τα δύο τρίτα των γιατρών που ξεκίνησαν ή συνέχισαν τη συνεργασία τους με το Ταμείο, εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους, σε έρευνα που έκανε η νεοσύστατη Ένωση των γιατρών του φορέα.