Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012

Μόνο 6% των ασθενών στα απογευματινά ιατρεία του ΕΣΥ

Διπλάσια είναι τα έσοδα των νοσοκομείων από τα απογευματινά ιατρεία, έναντι των εσόδων που έχουν εισπραχθεί από το πεντάευρο, ακόμη κι αν τους τελευταίους μήνες το εισιτήριο –από λάθος - χρεωνόταν και στα επείγοντα περιστατικά.

Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012

‘Μπαλάκι’ οι κλινικές μεταξύ ΕΣΥ και ΕΟΠΥΥ

Ένα ακόμη εμπόδιο καλούνται πλέον να ξεπεράσουν οι ιδιωτικές κλινικές με τα ΚΕΝ και τη δημιουργία του ΕΟΠΥΥ , όταν πρόκειται για ασθενείς που νοσηλεύονται σε δημόσια νοσοκομεία.

Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012

Ενοποιητικές τάσεις διεκδικήσεων στο ΣΦΕΕ

Αισθητά χαμηλότερος είναι ο ...ηλικιακός πήχης των εκπροσώπων της φαρμακοβομηχανίας που αναδείχθηκαν σήμερα στις εκλογές του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας, προϊωνίζοντας και νέο 'αέρα' στο διεκδικητικό πλαίσιο του συνδέσμου.

Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012

Μπρος γκρεμός και πίσω ομόλογα...

‘Κούρεμα’ στο ‘κούρεμα’ βλέπουν οι φαρμακευτικές και οι προμηθευτές, για τα ομόλογα που είχαν πάρει ως πληρωμή για τα χρέη των νοσοκομείων.

Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012

Τιμές υλικών μειωμένες στο 16% γίνεται;

Οι συνεχείς συσκέψεις και διορθώσεις τιμών που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό, οδηγούν τις κλινικές να πιέζουν σημαντικά τις τιμές των υλικών προς τα κάτω.

Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012

Στη σειρά και οι διοικητές για πληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ...

Μετά τους φαρμακοποιούς, οι επόμενοι που κυνηγούν τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ είναι οι διοικητές των νοσοκομείων...Το πρόβλημα, εμφανίστηκε αρχικά στην περιφέρεια, καθώς τα μικρά νοσοκομεία συνήθως νοσηλεύουν αγρότες, ασφαλισμένους στον ΟΓΑ και πληρώνονται συνήθως, με τη δέουσα καθυστέρηση.

Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012

Σήκωσαν 'ψηλά τα χέρια' οι ελεγκτές!

Δεν πρόλαβε να περάσει καλά-καλά ένας μήνας από την τοποθέτηση ελεγκτών στα νοσοκομεία, και ένας προς έναν οι ελεγκτές, παραιτούνται και αντικαθίστανται!Το έργο είναι εξαιρετικά δύσκολο μόνο που φαίνεται μετά την κατακύρωση του διαγωνισμού.

Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012

Φαρμακευτική περίθαλψη με ΦΠΑ ή χωρίς;

Υπέρβαση στη φαρμακευτική δαπάνη τους περασμένους μήνες 'βλέπει' ο ΕΟΠΥΥ.Αντί της πρόβλεψης για δαπάνη 240 εκ.

Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012

Ηλεκτρονικές συνταγές με κούριερ!

Ιδιαίτερα ευρηματικοί γίνονται οι εποπτεύοντες των φορέων υγείας της χώρας, μετά την απόφαση του υπουργού Υγείας για πρόστιμο ενός ευρώ στους γιατρούς που δεν θα συνταγογραφούν ηλεκτρονικά.

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012

Παραίτηση του προέδρου του ΕΚΑΒ, λόγω εκλογών

Άρωμα εκλογών άρχισε να 'μυρίζει' και στον τομέα υγείας!Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Γιάννης Ροτζιώκος υπέβαλε την παραίτησή του, εκφράζοντας την πρόθεσή του να μετέχει στις επόμενες εκλογές, στην Κορινθία.