Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012

Από τον ΣΦΕΕ στο ΕΒΕΑ ο κ. Δ. Φιλιώτης

Από άλλο 'μετερίζι' θα ασχολείται με 'τα κοινά' της φαρμακευτικής βιομηχανίας ο κ. Διον. Φιλιώτης, σημερινός πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ).

Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012

PSI στην υγεία: έχουν εκποιηθεί ήδη τα μισά ομόλογα...

'Φτερά' έχουν κάνει ήδη τα μισά ομόλογα με τα οποία πληρώθηκαν τα χρέη των νοσοκομείων από την τελευταία ρύθμιση... Και όσα προεξοφλήθηκαν πέρυσι, υπέστησαν 'κούρεμα με την ψιλή' - σχεδόν στη μισή αξία τους.

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012

'Με το δίκανο' πρωτότυπες θεραπείες...

Με το δίκανο θα ψάχνουν στο εξής οι ασθενείς να πετύχουν πρωτότυπο φάρμακο για τη θεραπεία τους... Αυτό προκύπτει από την πρόβλεψη, ότι για να συμμετέχουν τα Ταμεία στην αγορά πρωτοτύπων φαρμάκων για θεραπεία, θα πρέπει τα συγκεκριμένα πρωτότυπα να αποζημιώνονται από αντίστοιχους φορείς περίθαλψης άλλων 18 χωρών της Ε.

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012

Δικαστικές διεκδικήσεις στο φάρμακο: η αρχή έγινε...

Γερός κλυδωνισμός στην ήδη ταραγμένη αγορά του φαρμάκου ήταν η σημερινή αίτηση της φαρμακευτικής GlaxoSmithKline για πτώχευση της φαρμακαποθήκης Μαρινόπουλος της Alapis.

Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012

Ο Θ. Χαραμής γενικός διευθυντής του Ντυνάν

Νέος γενικός διευθυντής του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, ανέλαβε πρόσφατα ο κ. Θεμιστοκλής Χαραμής, στη θέση της κ. Καϊρη που παραιτήθηκε.

Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012

Ιατρικός τουρισμός με το 'λυχνάρι του Αλαντίν'...

Το βλέμμα στην Ανατολή στρέφουν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας- κυρίως μεγάλα νοσοκομεία και διαγνωστικά κέντρα- μήπως δουν λίγο 'φως', αφού βλέπουν τους τζίρους τους να μειώνονται από την οικονομική κρίση.

Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012

Βρέφος αναδεικνύει τη δίνη της χρεoκοπίας!

Η προσωπική παρέμβαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου στην εξεύρεση 250.000 ευρώ για να πραγματοποιηθεί τελικά η μεταμόσχευση στο 4 μηνών βρέφος από τη Θεσσαλονίκη σε Βρετανικό νοσοκομείο, έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012

'Κυνηγητό' στον ΕΟΦ για το πρώτο γενόσημο...

Η πληθώρα γενοσήμων στη χώρα μας, είχε παρατηρηθεί τελευταία από την τρόικα, η οποία ζητούσε από το υπουργείο να βρει κάποιο αντικίνητρο, προτείνοντας το Αυστριακό μοντέλο που μειώνει την τιμή, ανάλογα με το χρόνο αδειοδότησης του κάθε φαρμάκου.

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012

Κόντρες γιατρών - φαρμακοποιών για τη συνταγογράφηση

Σε εμφανή θέση μάχης βρίσκονται από σήμερα γιατροί και φαρμακοποιοί, μετά το νομοσχέδιο που εγκρίθηκε χθες από το υπουργικό συμβούλιο.

Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012

Απελθέτω το 'ποτήριο' του PSI στην υγεία...

Lobbying για την εξαίρεση από το PSI, έχουν ξεκινήσει από το πρωί παράγοντες των προμηθευτών των νοσοκομείων, προσπαθώντας να πείσουν κυβερνητικά στελέχη για τις επιπτώσεις του .